Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim 2015 Pazar

Üniversitemiz Dongola Üniversitesi ile İkili İşbirliği Protokolü İmzaladı

Eğitimin uluslararasılaşması çalışmalarına ve uluslararası iş birliklerine büyük önem veren Üniversitemiz, Sudan’da bulunan Dongola Üniversitesi ile İkili İşbirliği Protokolü imzalayarak yapmış olduğu iş birliklerine bir yenisini daha ekledi.

12-14 Ocak 2015 tarihleri arasında Sudan’ın Hartum şehrinde düzenlenen Türk Üniversiteleri 1. İşbirliği Forumu ve Eğitim Fuarı sonrası Dongola Üniversitesi ile yapılan Mevlana Değişim Programı anlaşmasıyla oluşturulan işbirliğimizi geliştirmek amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret eden Dongola Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadeldin İbrahim İzzeldin her iki üniversite arasında yapılabilecek işbirliği fırsatları hakkında görüştüklerini belirterek uluslararası düzeyde eğitim ve araştırma konularında yapılan işbirliklerinin son derece önemli olduğunu ifade etti. 

Üniversitemizin imkanlarını dünyanın çeşitli yerlerinden daha fazla üniversite ile paylaşmak istediklerini ve uluslararası paylaşımları güçlendirmek adına ikili işbirliklerine büyük önem verdiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, uluslararasılaşma sürecinde özellikle ortak pek çok yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle bilimsel ortak çalışma imkanlarını sağlayacak ikili işbirlikleri konusunda kısa sürede büyük gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi.    

Görüşmede Dongola Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nasreldin Suliman Fadlalla, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Dr. Ammar Sorag, Üniversitemiz Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan ve Uluslararası İlişkiler Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey de hazır bulundular.

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece yerel düzeyde değil, uluslararası arenada da ele alınması gerekliliğinin bilinciyle hareket eden Üniversitemiz, dünya ölçeğinde gerçekleştirdiği etkin çalışmalar neticesinde son olarak Dongola Üniversitesi ile imzaladığı protokol ile anlaşma sayısını 68’e çıkarmıştır.    



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube