Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2015 Çarşamba

Kırgız Rus Slavik Üniversitesi Öğretim Elemanı ve Öğrencilerinden Rektörümüze Ziyaret

Mevlana Değişim Programı kapsamında Kırgızistan Rus/ Slavik Üniversitesinden gelen Öğr. Gör. Elmira Osmonova ve Üniversitemizde öğrenim gören Kırgız öğrenciler, Mevlana Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uluslararasılaşma sürecinde özellikle ortak pek çok yanımız olan Türk Cumhuriyetleri, Afrika ve Balkan coğrafyasındaki ülkeler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerle bilimsel ortak çalışma imkanlarını sağlayacak ikili işbirlikleri konusunda kısa sürede büyük gelişmeler kaydedildiğini dile getirerek ortak uluslararası çalışmaların yoğun bilgi paylaşımının yanı sıra akademisyen ve öğrenci değişimini de getirdiğini vurguladı.

Kırgız misafirlerimiz de kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı ve Üniversitemizde bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek eğitimin uluslararasılaşmasına önem veren Üniversitemize ülkelerindeki öğrencilerin ve akademisyenlerin gelmelerini teşvik edeceklerini belirttiler.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube