Yayınlanma Tarihi: 21 Ekim 2015 Çarşamba

Tezsiz İşletme Yönetimi Lisans (MBA) Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ve TSO iş birliğiyle Üniversitemiz bünyesinde açılacak olan Tezsiz İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (MBA) bölümü ile ilgili Çorum Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve iş dünyasından çok sayıda iş adamı katıldı.

Üniversitemizin karşılıklı iş birliği imzaladığı La Salle Universitesinden öğretim üyesi Doç. Dr. Joseph Ugras’ın konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında, MBA’nın amacı ve kapsamı hakkında bilgi verilirken üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olan işveren ve yöneticilerin İşletme Yönetimi, Ekonomi, Muhasebe, Pazarlama ve Finans alanlarında tezsiz yüksek lisans yapma imkanından bahsedildi.

Doç. Dr. Joseph Ugras, MBA programının Amerika’da yaklaşık 50 yıldır uygulanan bir eğitim programı olduğunu ve MBA’nın üniversitelerin lisans seviyesinde ağırlıklı olarak teknik bilimlerinden mezun olan kişilerin belli bir iş deneyimi kazandıktan sonra yöneticilik ya da liderlik pozisyonuna geçtiklerine ve yeni görevlerini daha başarılı bir şekilde yerine getirmelerini sağladıklarını ifade etti. MBA Programının içeriği hakkında örnekler veren Doç. Dr. Ugras, “Bir mühendis, çalıştığı şirkette 10 yıl görev yaptıktan sonra yöneticilik pozisyonuna geçtiğinde finans, insan ilişkileri, muhasebe, pazarlama gibi daha çok sosyal içerikli branşlarda yeterlilik gösteremeyebilir. Aynı şekilde alanı muhasebe olan bir çalışan, 10 yıl çalıştıktan sonra yönetici pozisyonuna geçtiğinde o da şirketin üretim yapısı, tedarik, pazarlama gibi konularına hakim olamayabilir. Şu bir gerçek ki yönetici, yönettiği şirketin bütün konularına hakim olmalıdır. MBA dediğimiz yüksek eğitim programı, bu noktada devreye giriyor. Kişiye, eksik bilgilerini tamamlamasının yanı sıra yöneticiliğin, liderliğin ne olduğunu hem teorik hem de uygulamalı olarak öğretiyor. MBA’nın eğitim süresi, uygulanacak olan programın niteliğine göre değişiyor. Alışılagelmiş lisansüstü eğitimde olan bitirme tezi yerine de uygulamalı proje hazırlanıyor” açıklamasında bulundu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da MBA’nın hedef kitlesinin iş dünyası olması nedeniyle bilgilendirme toplantısını TSO iş birliğiyle TSO’da gerçekleştirdiklerini, üniversitenin bulunduğu şehre ve insanlara yeni ufuklar kazandırması gerektiğinin bilincinde olarak MBA Yüksek Eğitim Programını Çorum’a kazandırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. 

MBA Programı; önemi her geçen gün artan, gerek işletme sahipleri için gerekse çalışanlar için mesleğin profesyonel olarak yapılması konusunda katkı sağlayabilecek bir programdır. Bu programda klasik ders anlatma anlayışının dışında daha çok uygulamaya yönelik bir eğitim anlayışı hâkimdir. Şehrimizdeki imalat sanayi potansiyeli, özellikle teknik personelin işletme yönetimi eğitimi alması ile birlikte daha da arttırılabilir. 

Üniversitemizde Master of Business Administration (MBA) programıyla İşletme alanında yüksek lisans derecesi olan MBA programında, iş dünyasının, yönetim, pazarlama, finans, muhasebe, üretim, insan kaynakları gibi temel konularında eğitim vermenin yanı sıra programa katılanların liderlik yeteneklerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Günümüz iş dünyasında MBA eğitimi, kurumsal şirketlerin üst düzey yönetici adaylarında aranılan koşullar arasında yer almaya başlamıştır. 

Türkçe Tezsiz MBA programımız Üniversitemizin en eski ve köklü bölümlerinden olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletme bölümü tarafından koordine edilmekte olup programın açılmasıyla ilgili tüm çalışmalar bölüm öğretim elemanlarımızın yoğun gayretleri sonucunda tamamlanma aşamasına getirilmiştir.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube