Yayınlanma Tarihi: 28 Ekim 2015 Çarşamba

TOKİ Hitit Konutları Düzenlenen Basın Toplantısıyla Tanıtıldı

Üniversitemizin Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) yaptığı talep neticesinde akademik ve idari personelimize yönelik TOKİ Başkanlığı ile Çorum Belediye Başkanlığının iş birliği çerçevesinde ön talep toplama yöntemiyle geliştirilen ve 320 adet konutun yer aldığı projenin tanıtımı Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Genel Sekreter Erdal Kanık, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı’nın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında yapıldı.

TOKİ ile Üniversitemiz arasında güzel bir iş birliği oluşturulduğunu ve TOKİ’nin tüm Türkiye’de başarılı çalışmalar yaptığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitemiz hızla büyüyor ve buna paralel olarak öğretim elemanı, idari personel ve öğrenci sayımız artıyor. Hem öğretim elemanlarına hem de idari personelimize konut edindirme amacıyla TOKİ ile birlikte proje başlattık ve çok şükür tamamlandı. Farklı tiplerde yapılan konutlar, uygun vadelerle personelimize sunulacak” diyerek Kuzey Kampüsümüze yakın bir konumda yer alacak konutlara 300’e yakın talebin olduğunu belirtti.

Proje süresince akademik ve idari personele eşit hareket edileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, süreçteki tüm desteklerinden dolayı Çorum Belediyesi’ne ve TOKİ’ye teşekkür ederek projenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ve işleyişi hakkında bilgiler vererek sözlerine başlayan TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, TOKİ’nin tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da başarılı projelere imza attığını ve birçok yatırımın hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Hitit Üniversitesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında, B1 tipi (2+1) 64 adet, C1 tipi (3+1) 106 adet, L5 tipi (3+1) 6 adet ve L5 tipi (4+1) 144 adet konut olmak üzere toplam 320 adet konut, 1 adet Cami ve Şadırvan, 1 adet 4 Dükkanlı Ticaret Merkezi yapılması planlandığını söyleyen Karaca, projenin başladığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde tamamlanmasını öngördüklerini sözlerine ekledi.  


Proje ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube