Yayınlanma Tarihi: 29 Ekim 2015 Perşembe

Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Aşure İkram Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından içinde bulunduğumuz Muharrem Ayı münasebetiyle Aşure ikram programı düzenlendi.

Düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Korukcu, siyasi parti temsilcileri, Üniversitemiz öğretim elemanları ve Çorum halkı katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adem Korukcu, “Bugün burada Muharrem ayının taşıdığı anlam ve önemi ifade etmek; özellikle de Muharrem’in 10’unda vuku bulan Hz. Hüseyin’in şehadetinin hüznünü paylaşma adına toplanmış bulunmaktayız. Hz. Hüseyin Peygamberimizin iki göz nurundan biri, Hz. Ali efendimizin dünya saadetlerinden birisi olarak hak etmediği bir muameleyle karşı karşıya kalmış ve şehit edilmiştir. Bu hepimizin ortak hüznüdür. Hüznümüzün ortak olması bizleri aynı istikamette “yol kardeşliği” yapmamız adına motive edici bir güçtür” dedi. 

“Aşure kültür dünyamızda milletimizin tüm kesimlerinin üzerine mutabakat sağladıkları değerlerimizin başında yer almaktadır. Genel itibarda bakıldığında insanlık tarihinde Hz. Adem’den günümüze değin, farklı tarih dönemlerinde Aşureye dair kıymetli anekdot ve kültürel motifler bulunmaktadır” diyen Doç. Dr. Korukcu, aşure içinde bulunan malzemelerin ayrı ayrı tat ve lezzetlerinin bulunmasına rağmen “aş” piştikten sonra ortaya çıkan tat ve lezzette ise bunların neredeyse hiçbirinin öne çıkmadığını bunun yerine bambaşka, muhteşem bir lezzetin ortaya çıktığını belirtti.

Doç. Dr. Korukcu, “Bu muhteviyat bizlere çokluk içerisinde vahdeti ifade etmesi bakımından şık şeyler ifade etmektedir. Özellikle bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz, birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhunu, aşure misali kültürel zenginliğimizi ortak bir kapta birleştirebilirsek kolaylıkla sağlamamız mümkün olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

“Böyle anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmak çok güzel. Şehrimizin en güzel yerinde, çok özel bir şekilde dizayn edilmiş, çok ciddi emeklerle bu hale getirilmiş olan güzel şık bir binada, birleştirici rol oynayan bir konumda ve yapılan çalışmaları, hedefleri ve stratejisiyle böylesi bir oluşumun içerisinde olmaktan ve Üniversitemizin bu güzel ortama vesile olmasından gurur duyuyorum” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin sahip olduğu merkezleri toplumun hizmetine sunmaya devam edeceğini vurguladı.

Üniversitemizin kapılarının toplumun her kesimine açık olduğunu ve her türlü çalışmayı yapmak üzere herkesi Üniversitemize davet eden Rektör Prof. Dr. Alkan, gelecek yıl daha farklı ve kapsamlı bir etkinlikle bu günü anma dileklerini ileterek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çorum Vali Yardımcısı Fikret Zaman da aşure etkinliğinde bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Biz ne kadar birlik beraberlik içinde bu tür değerlerimize sahip çıkarsak, ortak noktalarımızı ön plana çıkarırsak ülkemiz ve milletimiz için çok daha iyi olacaktır” dedi.

Konuşmalar sonrasında yapılan duaların ardından tüm konuklara aşure ikram edilmesiyle program sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube