Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2015 Salı

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine İlahiyat Fakültesi İle Başladı

Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalar ve ileriye dönük projeksiyonları hakkında bilgi paylaşımında bulunmak adına öğretim elemanlarıyla bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu kapsamda ilk ziyaretini İlahiyat Fakültesi’ne gerçekleştirdi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı öncesinde İlahiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şaban Haklı, göstermiş olduğu ilgi ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkürlerini ifade etti.

Üniversitemizde sürekli olarak yeni bölümler/programlar açılmakta olduğunu ve bu yeni bölümlerin/programların açılmasındaki kriterlerinin en önemlilerinden birisinin istihdam odaklı ve geleceğe dönük olmaları olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, öğrenci sayımızın 16.000’e ulaştığını vurgulayarak bu yıl lisans düzeyinde %99.2 ön lisans düzeyinde ise %99.5 doluluk oranına ulaşıldığını belirtti. Uluslararasılaşmanın önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, 30 ülkeden toplam 124 yabancı uyruklu öğrencimizin olduğunu kaydetti.

Akademik ve idari personel sayıları, Merkez Kütüphane’nin kaynaklarındaki artış, BAP ve BEDEK destekleri hakkında bilgiler veren Rektör Alkan, toplam 18.400 m² kapalı alana sahip İlahiyat Fakültesi inşaatının hızla devam ettiğini ifade ederek sadece merkezimizde değil, ilçelerimizdeki Meslek Yüksekokullarında da başlatılan çalışmalar sonucunda önemli gelişmeler kaydedilmeye ve sonuçlar alınmaya başlandığını söyledi.

Üniversitemizin her geçen gün başarılı çalışmalara imza attığını ve elde edilen bu başarı tablosunun ulusal/uluslararası derecelendirme ile tescil edildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizdeki tüm başarıların sağlanan huzurlu ve motive edici çalışma ortamı ile akademik ve idari personelimizin oluşturduğu sinerjinin ürünü olduğunu vurgulayarak “Üniversitemizde eğitsel ve araştırmaya dönük tüm ihtiyaçlar hızla tamamlanıyor. Bunların yanı sıra en son gündeme alınan TOKİ projesi ile Üniversitemiz mensuplarının sosyal olarak da gereksinimlerini karşılamaya yönelik projeler devam ediyor” dedi.

Tüm mensuplarımıza daha iyi imkanlar sunmanın çabası ve gayreti içerisinde olduklarını açıklayan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin eğitim faaliyetleri beraberinde sahip olduğu bilgi birikimini bulunduğu topluma aktaran bir kurum olduğunu söyleyerek “Pek çok öğretim elemanımız Üniversitemizde veya farklı kurumlarda idari görev yürütmekte. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi. Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde ortaya çıkan bu başarı tablosunun oluşmasına emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube