Yayınlanma Tarihi: 10 Kasım 2015 Salı

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Kapsamında Üniversitemize 40 Bisiklet Verildi

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında fiziksel aktivitelere katılımın teşvik edilmesi ve Üniversitemiz bünyesinde fiziksel aktivite imkanlarının geliştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 40 adet bisiklet düzenlenen törenle Üniversitemize verildi.

Rektörlük binası önünde düzenlenen törenine Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Üniversitemiz öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, “Kentleşmenin meydana getirdiği sorunlardan bir tanesi de insanın doğa ile irtibatını kesmesi ve insanları spor yapmak için kapalı mekanlara hapsetmesidir. İnsanın fıtratı gereği doğa ile iç içe olayı seven bir yapısı var. Üniversitelerimizin de eğitimin yanı sıra ulaşım, barınma, spor, sağlık gibi bir takım yapısal fonksiyonları da barındırması gerekiyor. Bu konuda kampüs alanında bisiklet yolları planlayan Rektörümüzü duyarlılığından dolayı tebrik ediyor tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum. Bunun modern yönetim anlayışının bir gereği olduğunu düşünüyoruz” diyerek Sağlık Bakanlığı olarak amaçlarının sağlıklı ve hareketli yaşam kültürünü toplumumuza yerleştirmek olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Bildiğiniz gibi üniversite olarak birincil amacımız eğitim faaliyetlerini sürdürmek ama biz onun ötesinde üniversitelerin toplumda her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda gerek eğitim faaliyetlerimizi gerekse de fiziki alp yapımızı bu çerçevede oluşturmaya gayret ediyoruz. Kuzey Kampüsümüzde en az 6 km’si ilk aşamada olmak üzere içerisinde bisiklet yolu olan bir güzergah tanımladık” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kuzey Kampüsümüzü yeşil kampüs olarak belgelendirmek amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini ifade ederek “Elektriğimizi kendimiz üretiyor, ısınma ve soğutma ihtiyacımızı gideriyoruz. Üniversitemizi her anlamda hem eğitsel hem de alt yapı olarak farklı bir yapılandırmayla yönetmeye çalışıyoruz. 50-100 yıl sonrasını hesap ederek projelerimizi yapıyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde bisiklet yönetmeliği çıktı. Biz 2 ya da 3 sene öncesinde Kuzey Kampüsün master planını yapmıştık ve bu projeler yokken biz üniversitemizin kampüs projesine bisiklet yolu koymuştuk” dedi.

Bu konuda çok önemli bir vazifenin Üniversitemize düştüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube