Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2015 Perşembe

Rektörümüzden Prof. Dr. Sadık Kakaç’a Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan ile hemşehrimiz Prof. Dr. Sadık Kakaç’ı ziyaret ettiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Isı ve Kütle Transferi Merkezi (ICHMT) tarafından 2014 yılı Luikov Madalyası’na ve dünyada 1979 yılından beri iki yılda bir bilim insanına verilen madalyayı alan ilk Türk bilim insanı olmaya layık görülmesinden ötürü Prof. Sadık Kakaç’ı tebrik etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Kakaç’ın çok yüksek prestijli ödül, ısı ve kütle transferi bilimine ve bu alandaki uluslararası iş birliğinin gelişmesine kayda değer katkı yapan bilim insanlarına verilen ve 1979 yılından bu yana dünyada 16 bilim insanına verilen Luikov Madalyası’nı almasının akademik camia açısından çok önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Alkan,  en kısa zaman içerisinde ilimizde ve Üniversitemizde alanıyla ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere Üniversitemize davet etti.

Isı transferi konusundaki yayınları başta ABD olmak üzere dünyanın birçok üniversitesinde ders kitabı olarak okutulan Prof. Dr. Sadık Kakaç ise Üniversitemizdeki gelişmelerden ve Rektörümüz Prof. Dr. Alkan ile Prof. Dr. Ali Kılıçarslan’ın ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ve Üniversitemizin yeni olmasına karşın hızlı geliştiğini ve büyük yol kat ettiğini vurguladı.

Prof. Dr. Kakaç, TOBB ETÜ Mühendislik Fakültesi ile Üniversitemiz arasında her türlü iş birliğine açık ve üzerine düşen desteği her zaman vermeye hazır olduklarını belirterek Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube