Yayınlanma Tarihi: 15 Kasım 2015 Pazar

Rektörümüz Akademik Birim Ziyaretlerine Mühendislik Fakültesi ile Devam Etti

Akademik birim ziyaretleri kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarıyla bir araya gelerek görevde bulunduğu süre içerisinde Üniversitemizde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu.

Bu tür toplantıları çok önemsediğini dile getirerek Üniversitemizin mensuplarının gayretli çalışmaları beraberinde paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim gösterdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin bir trend yakaladığını, farklı bir bakış açısı ve hızla ilerleyerek hareket ettiğini, bunların sürdürülebilmesinin bundan sonraki başarılar için çok önemli olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Alkan, mazeret üretmeksizin, doğru olduğuna inandığı yolda ilerleyen Üniversitemizin eğitim faaliyetleri beraberinde üniversite-sektör iş birliği kapsamında sahip olduğu bilgi birikimiyle bulunduğu topluma katma değer sağlamayı amaçladığını sözlerine ekledi.

Tüm mensuplarımıza daha iyi imkânlar sunmanın gayreti içerisinde olduklarını vurgulayarak en son teknolojiyle donatılan modern tasarıma sahip prestijli binalarımızın bir kısmının tamamlanarak hizmet vermeye başladığını ve yapımı devam eden inşaatlarımızın da en kısa sürede başarıyla tamamlanarak hizmete gireceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBTUAM) ve  Üniversitemiz ile birlikte Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında hayata geçirilen Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokentimizin tamamlanan modern binalarının faaliyete hazır hale geldiğini belirterek Üniversitemiz için büyük önem arz eden bu mekanları en iyi şekilde değerlendirip araştırmaya yönelik çalışmalar yapılmasının çok önemli olduğunu ve bu bağlamda öğretim elemanlarından da Merkez Laboratuvarımızın ve Teknokentimizin etkin kullanımı için çok şey beklediğini ifade etti.

Konuşmalarına uluslararasılaşmanın her yerde, her kurumda geçerli bir kavram olduğunu ve üniversite olarakta özellikle yurt dışı imkânından yararlanarak eğitim almayı, ders vermeyi ve yayın yapmayı çok önemsediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde evrensel ölçüler göz önünde tutularak belirli bir standardı yakalamak istediklerini belirterek “Dünyaya entegre olmak istiyorsak bizler de çalışmalarımızı evrensel ölçülerde yapmalıyız” dedi. Bu bağlamda akredistasyon çalışmalarına önem verdiklerini, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinin akredite olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, aynı zamanda kampüs çalışmalarına değinerek Kuzey Kampüsü ve Mühendislik Fakültesi inşaatları hakkında da bilgiler verdi.

Oluşan sinerji ve beraberinde yapılan gayretli çalışmalarla Üniversitemizin hızla gelişimine devam edeceğine inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Mühendislik Fakültesi öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube