Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2015 Salı

Rektörümüz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Elemanları ile Bir Araya Geldi

Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizde yapılan çalışmalara ilişkin genel değerlendirmelerde bulunarak gelecekte hedeflenen ve girişimde bulunulan projeler hakkında Fakülte öğretim elemanlarını bilgilendirdi.

Fen Edebiyat Fakültesi akademik personelinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Rektör Prof. Dr. Alkan,  öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Üniversitemizin yapmış olduğu özverili çalışmalarla her geçen gün gelişmekte ve tüm paydaşlarından aldığı desteklerle de gelişimini sürdürmekte olduğunu belirtti.

Üniversitemizin eğitim faaliyetleri beraberinde üniversite-sektör iş birliği kapsamında sahip olduğu bilgi birikimini bulunduğu topluma aktaran, katma değeri yüksek ürünler elde ederek topluma ekonomik katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin gücü yettiği oranda kamu, özel sektör ve STK’larla iç içe olarak toplum yararına işler yapma gayretinde olduğunu dile getirerek Üniversitemizin uluslararası alanda yapmış olduğu ikili iş birliği anlaşmaları ve beraberinde yapılan özverili çalışmalar sonrasında Akademik Yayın Performansı sayılarındaki artışa dikkat çekti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde artık evrensel ölçülerde her türlü bilimsel, akademik ve eğitsel çalışma ortamının oluştuğunu, çalışma yapmak isteyen herkes için gerekli her türlü fırsatın ve desteğin verildiğini, ülkemize ve daha da önemlisi insanlığa yapacağı çalışmalarıyla katkı sağlamak isteyen her araştırmacımıza desteklerin daha da artarak verileceğini söyledi.

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP),Yurtdışı Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı ve öğrenci projelerine verilen desteklere ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde araştırmaya yönelik proje kültürünün yaygınlaştırılarak nitelikli proje üretilmesi ve bu bağlamda bilimsel hareketliliğin arttırılarak ulusal bilime, ülkenin teknolojik, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkı sağlanması hedeflenmekte olduğunu belirtti.

Aynı zamanda, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarının Türkiye’deki Üniversitelerin 2015-2016 sıralama sonuçlarını açıkladığını ve buna göre aralarında Üniversitemizin de bulunduğu “2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Genel Sıralaması”nda Üniversitemizin 2014 yılına göre 10 basamak yükselerek 16. sıraya yerleştiği bilgisini vererek “Üniversitemizin gelmiş olduğu bu nokta, başarımızı açıkça gösteriyor ve bu başarı sizlerin yoğun gayretleri sonucunda elde edilen bir başarıdır.”  diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin şehrin tüm dinamikleriyle kurduğu iletişimle bütünleştiğine dikkat çekerek “Tüm paydaşlarımızın desteğiyle ve evrensel ölçüler göz önünde tutularak mensuplarımıza daha iyi imkânlar sunmanın çabası ve gayreti içerisindeyiz” diye konuştu.

Oluşan bu sinerji ve yapılan gayretli çalışmalarla Üniversitemizin hızla gelişimini sürdüreceğine inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Fakülte öğretim elemanlarına katkı ve katılımlarından ötürü teşekkür etti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube