Yayınlanma Tarihi: 26 Kasım 2015 Perşembe

Rektörümüz Uluslararası Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversitemizde öğrenim görmeye gelen uluslararası öğrencilerimizle bir araya geldi. Görüşmede Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Prof. Dr. Nurcan Baykam, Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak da hazır bulundular.

Uluslararası öğrencilerimizle tanışmak, sorunlarını dinlemek ve bunlara ilişkin çözümlerin ele alındığı görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu duyuyor ve gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Üniversitemizde bulunmanın ve Çorum’da yaşamanın avantajlarına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “150’ye yakın uluslararası öğrencimiz var. Dünyanın pek çok ülkesinden arkadaşlarımızla beraberiz. Sizlerle olmak çok güzel, hem Çorum hem de Üniversitemiz için büyük bir motivasyon sağlıyor. Karşılaştığınız sorunlar olabilir ancak bu sorunlar dünyanın her yerinde var. Öncelikle belirtmek isterim ki Üniversite olarak her türlü altyapıya sahipsiniz. Aynı zamanda Çorum’da yaşamak ve geçinmek büyük şehirlere oranla büyük bir fırsat. Bu nedenle bu şehirde maksimum bilgiyi almaya gayret edin. Bizler de elimizden geldiğince sizlere destek vermeye hazırız.” dedi.

Uluslararası öğrenci portföyünün Üniversitemizin ve Çorum’un yüzünü değiştirdiğini, bu anlamda uluslararasılaşmanın ve ülkeler arasında kurulacak bağlantıların öneminin altını çizen Prof. Dr. Alkan, “Sizlerin burada olması benim için çok özel anlam ifade ediyor. Sizlerin sayısını kontrollü olarak -gereken desteği vermek kaydıyla- arttırmaya çalışacağız. Sadece eğitim faaliyetleriniz değil, pek çok konuda ülkenizle pek çok konuda iş birliği yapmak için sizlerin de proje ve çalışmalarda bulunmanızı rica ediyorum. Daha farklı katma değerleri elde etmek ve bu konuda destek olmak isterim.” dedi ve ekledi: “Burada bulunma sebebiniz aynı zamanda ülkelerarasındaki iş birliğini geliştirmek. Sizler bundan sonrasında iki ülke arasındaki köprüyü sağlayacak olan arkadaşlarımızsınız. Birincil amaç bu ve bu konuda da epey yol kat ettiğimizi düşünüyorum.”

Daha önce iki kez düzenlenen uluslararası öğrenci festivalinin bu sene de düzenlenmesi planlanan ve bu konuda görüş alışverişinde bulunulan görüşmede Prof. Dr. Alkan, “Bu tür etkinliklerle daha önce komşu üniversitelerimizle bir araya gelerek her grup kendi ülkesiyle ilgili performans sergiledi. İnşallah bu senede bu şekilde bir koordinasyon sağlayacağız.” diye konuşarak aynı zamanda yine daha önceki senelerde olduğu gibi Çorum’u ve ilçelerini tanıtmak amaçlı geziler de düzenlenebileceğini dile getirdi.

Prof. Dr. Alkan, uluslararası öğrencilerimizin öğrenimlerine yüksek lisans ve doktora programlarımızla devam etmek isterlerse uluslararası öğrenci kontenjanının açıldığını ve aynı zamanda Sürekli Eğitim Merkezinde (HİTİTSEM) verilen çeşitli kurslardan da yararlanabileceklerini açıkladı.

Uluslararası öğrencilerimizle soru-cevap şeklinde devam eden görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, uluslararası öğrencilerimize imkânlar dahilinde her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını ifade etti. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube