Yayınlanma Tarihi: 08 Kasım 2015 Pazar

Genç MÜSİAD Yönetim Kurulundan Rektörümüze Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) alt kuruluşu olan Genç MÜSİAD’ın Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Genç MÜSİAD’ın yürüttüğü çalışmalar hakkına bilgi veren Genç MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Alper Tığlı, Üniversitemizdeki gelişmelerin Çorum’da herkesi olduğu gibi Genç MÜSİAD’ı da çok ilgilendirdiğini ifade etti. Üniversitemizin, STK’larla yakın diyalog içerisinde hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Tığlı, “Hitit Üniversitesi’nin genelde toplumun her kesimiyle, özelde de sanayi ile yapmış olduğu işbirlikleri büyük önem arz ediyor” diyerek Üniversitemiz ile ilimizin gelişimine katma değer sağlayacak her türlü projeyi gerçekleştirmeye hazır olduklarını vurguladı.   

Genç MÜSİAD platformu olarak yapacakları çalışmalarda Üniversitemizin görüşlerini çok önemsediklerini ve ilk olarak Girişimcilik konusu olmak üzere pek çok farklı alanda ortak etkinlik yapmak istediklerini belirten Tığlı, Üniversitemizde yürütülen başarılı çalışmalardan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. 

Toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahip olan sivil toplum kuruluşlarını, Üniversitemizin en önemli paydaşlarından biri olarak gördüklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Genç MÜSİAD her zaman yanımızda. Gençler her alanda olduğu gibi iş dünyasında da önemli bir yere sahip” diyerek Genç MÜSİAD’ın gayretlerinin ilimizin ve ülkemizin geleceğe umutla bakmasına vesile olduğunun altını çizdi. Topluma her anlamda katkı sağlamak adına ilimizin tüm dinamikleriyle işbirliği içerisinde projeler geliştirmeyi önemsediklerine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, “Amacımız Çorum’a hizmet etmek” diyerek Üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak, her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olması gerektiği inancıyla hareket ettiklerini vurguladı. 

Dünyada ve Türkiye’de nüfusun hızla arttığına ve istihdam sağlamak adına yeni projelerin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bu konuda da yüksek teknoloji kullanan ve yüksek istihdam üretme potansiyeli olan girişimcilerin kuracakları şirketler büyük önem arz ediyor ve girişimcilik noktasında üniversiteler en önemli merkezlerdir” dedi.

Bu bağlamda üniversite-sanayi, üniversite-sektör işbirliğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Alkan, bilgi çağının yaşandığı günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek bunların üretime dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, “1998 yılında kurulan, 32 bin kişinin çalıştığı ve bilişim alanında hizmet veren Google’un net geliri 13,9 milyar dolar iken 1916 yılında kurulan, uçak üretimi yapan Boeing firmasında 164 bin kişi çalışıyor ve net geliri 2,2 milyar dolar. Google, Boeing firmasına göre yaklaşık 7 kat daha fazla bir net gelire sahip. Gerçek anlamda girişimcilik bu şekilde olur” diyerek ülkemizde büyük şans ve fırsatlara sahip olduğumuzu ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube