Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2015 Cuma

Yükseköğretimde Kadın Liderliği Teşvik Ediliyor

“TULIP: III. Yükseköğretimde  Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı”na Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı ve Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam katıldı. Programda, çeşitli üniversitelerden kadın rektör, rektör yardımcısı ve dekanlardan oluşan 30’dan fazla akademisyen yer aldı.

“III. Yükseköğretimde  Kadın Liderliği Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorluk Programı” kadınları üst pozisyonlara teşvik etmeyi, kadınları cesaretlendirmenin ötesinde onlara ilham verebilmeyi ve kadınlara mentorluk yaptırabilmeyi amaçlamaktadır.

Program da Düzce Üniversitesi kurucu Rektörü ve Türkiye Üniversiteleri Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) kurucusu Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar yükseköğretimde kadın liderliği pozisyonlarında çok az sayıda kadının bulunmasının nedenlerine ve yarattığı sorunlara değindi. 

Programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, sosyal ve ekonomik kalkınmanın temel unsurunun kadınlar olduğunu belirterek ülkemizin güçlenmesinin kadınların daha fazla söz sahibi olmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti. Ustaoğlu, kadınların daha fazla katma değer yaratmasının yetki ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasıyla doğru orantılı olduğunu, ancak ülkemizde akademik alanın yüzde 43’ünü kadınların oluşturmasına ve profesörlükte kadın oranı %29 olmasına rağmen rektörlerin sadece %8’nin kadın olduğunu sözlerine ekledi.

Aynı zamanda programda, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer’in Yükseköğretimde Mentorluk-Koçluk konulu sunumu ve ardından Psikolog Yazar Prof. Dr. Acar Baltaş’ın “Kadın Liderlerde Potansiyeli Hayata Yansıtmak ve Türk Kültüründe Yönetmek” konulu eğitim oturumları gerçekleştirildi.

Program hakkında açıklamada bulunan Rektör Yardımcımız ve HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam ise Üniversitemizdeki HÜKAM etkinliklerinin hızla devam ettiğini, bu konuda da farkındalık yaratmak adına çalışmalar için gerekli adımların atılacağı bilgisini verdi.




HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube