Yayınlanma Tarihi: 28 Aralık 2015 Pazartesi

Üniversitemiz Öğrencileri Pedagojik Formasyon Eğitimi Derslerini Çorum’da Almaya Başladılar

Üniversitemiz ile Amasya Üniversitesi arasında yapılan protokol kapsamında yürütücülüğünü Amasya Üniversitesi’nin yaptığı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı için Üniversitemiz öğrencilerine başlangıçta 50 olarak verilen kontenjan, Rektörlüğümüzün YÖK ve Amasya Üniversitesi nezdinde yürüttüğü görüşmeler neticesinde 1000’e yükseltilmiştir. Kontenjanın artırımı sonucunda daha önce başvuru yapan öğrencilerin yanında yeni başvurular alınmış ve neticede 466 öğrencimiz 26 Aralık 2015 Cumartesi günü Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda eğitim almaya başlamıştır.

Orta Karadeniz Üniversiteler Platformu (OKÜP) çerçevesinde üniversitelerarası işbirliğinin bir örneği olarak ortaya çıkan ortak sertifika programının örgün eğitim dersleri, protokol gereği Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden gelen öğretim üyeleri tarafından Çorum’da verilmektedir. Eğitimlerini almaya başlayan öğrencilerimizi ilk ders günü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuzda ziyaret eden Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak, şehrimize gelen misafir öğretim elemanları ve öğrencilerimizle görüştüler. 

Ziyaretten duydukları memnuniyetlerini dile getiren ve her haliyle mutlulukları gözlerden kaçmayan öğrencilerimiz de kontenjanının arttırılmasında gösterdikleri gayretler sonucunda Üniversitemizin bütün öğrencilerine bu eğitimi alma noktasında imkan tanınmasından ve şehrin merkezinde alanında uzman hocalarla sağlanan konforlu eğitim ortamından dolayı Üniversitemiz yönetimine teşekkür ettiler. 

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube