Yayınlanma Tarihi: 09 Şubat 2015 Pazartesi

Üniversitemiz EDUROAM Kablosuz Ağı ile İnternete Daha Kolay Bağlanabilirsiniz

Üniversitemiz, EDUROAM (educational roaming - eğitim dolaşımı) olarak bilinen ve dünyada 69 ülkenin akademik kurumlarının üye olduğu, uluslararası araştırma ve eğitim topluluğu için geliştirilmiş, dünya çapında bir bilgisayar ağ sistemine 2012 yılında üye olmuştur. Üniversitemiz Türkiye de 87 kurum içerisinde bu ağı kullanan öncü üniversiteler arasındadır. Bu ağı öğrenci, akademik ve idari personelin bulundukları veya ziyaret ettikleri yerleşkelerde, kendi bilgisayarları ve mobil cihazları üzerinden İnternet erişimi elde etmelerine izin verir.

Üniversitemizin akademik ve idari personelleri @hitit.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden öğrencilerimiz ise @ogrenci.hitit.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden EDUROAM ağına kendi yerleşkeleri yanı sıra, ülke içinde ve dışında, bulundukları yerleşkede de EDUROAM ağlarını özgürce ve ücretsiz olarak kullanabilirler.

Kullanıcılar, bilgisayarlarında kullandıkları işletim sistemi versiyonuna bağlı olarak “securew2” programını kurarak, Tablet ve Akıllı cep telefonlarından ise belirli sistem ayarları yaparak bu ağa dâhil olabilirler. EDUROAM ağına bir kez giriş yaptıktan sonra tekrar kullanıcı bilgilerini girmeye gerek kalmadan internete girebilmektedirler. E-Posta adresi ve/veya parolası değiştiğinde EDUROAM ayarlarının yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

Üniversitemizi ziyaret eden EDUROAM misafir kullanıcıları da EDUROAM'a üye bir kurumun verdiği kullanıcı adı ve parolasına sahip olmaları halinde, yerleşke içindeki EDUROAM ağına hiçbir müracaat gerekmeksizin, onay ve yetki almadan bağlanabilirler.

EDUROAM ağı, kullanıcılarına güvenli bağlantı sağlamak için “şifreli tünel” olarak tanımlanabilecek bir bağlantı teknolojisinden yararlanmaktadır. Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın http://www.eduroam.hitit.edu.tr/index.html web sayfasında EDUROAM ağı ile ilgili bağlantı konusunda kapsamlı bilgilerin yanında farklı mobil cihazların hangi yöntemlerle bağlanabileceği örneklerle detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

 

Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube