Yayınlanma Tarihi: 05 Mart 2015 Perşembe

KOSGEB Girişimcilik Sertifika Töreni Yapıldı

Üniversitemiz iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Girişimcilik dersini başarıyla tamamlayan öğrencilerin sertifikaları törenle dağıtıldı.

Gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer, öğretim elemanlarımız ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, üniversite eğitimi görmüş gençlerimizin girişimciliğe yönlendirilmesi açısından Girişimcilik dersinin büyük önem taşıdığını ve bu çerçevede Hitit Üniversitesi’nin konuya ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dursunoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “KOSGEB olarak girişimcilik eğitimlerinin ve girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için birçok faaliyeti, eğitimi ve destek programını hayata geçirmiş bulunuyoruz. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Girişimciliği teşvik etmeye devam edeceğiz. Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrencilerimizi kutluyorum. Bu öğrencilerimiz iş hayatına atılmak istediklerinde, Türkiye’nin neresinde olursa olsun, iş planlarını hazırlayarak toplamda 100.000 TL.yi bulan KOSGEB Yeni Girişimci desteğine başvuru yapabilecekler. Hitit Üniversitesi öğrencilerine söz konusu imkanın sağlanması konusunda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Kendileri, Müdürlüğümüz ile sürekli işbirliği içersinde oldular. Girişimcilik eğitimini önerilerimiz çerçevesinde hızla müfredata dahil ederek hayata geçirdiler. Hitit Üniversitesi birçok alanda olduğu gibi bu alanda da yenilikçi ve öncü olma yanını sergilemiştir.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan da Üniversitemizde öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve öğrencilerimizin kendi projelerini üretmelerine ve bu projeleri hayata geçirmelerine her zaman destek verdiklerini belirterek öğrencilere girişimci ve inovatif düşünce yapısının kazandırılmasına yönelik programların ve projelerin hazırlanarak uygulanmasının geleceğe yapılmış en büyük yatırım olacağına inandığını vurguladı.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde kamu sektörünün istihdam kaynağı olarak görülmediğini ve özel sektörün daha fazla alanda yer aldığı bir modelin ortaya çıktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Dünyanın ve Türkiye’nin nüfusu hızla artıyor ve istihdam sağlamak adına yeni projeler gerçekleştirmek lazım. Bu konuda da yüksek teknoloji kullanan ve yüksek istihdam üretme potansiyeli olan girişimcilerin kuracakları şirketler büyük önem arz ediyor ve girişimcilik noktasında üniversiteler en önemli merkezlerdir” dedi. Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimize girişimcilik ruhunu aşılamak, bu konuda kendilerinde farkındalık oluşturmak adına büyük bir çaba sarf edildiğini ifade ederek bu konuda başta KOSGEB olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarla ortak eğitim programlarının düzenlendiğini ve çok sayıda öğrencimizin Girişimcilik Belgesi ile sertifikalandırıldığını sözlerine ekledi.

Günümüz dünyasında üniversitelerin misyonlarının değiştiğini ve eğitim veren kurumlar olmanın ötesine çıkarak sahip olduğu bilgi birikimini bulunduğu topluma aktaran, katma değeri yüksek ürünler elde ederek topluma ekonomik katkı sağlamasının zorunlu hale geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu üniversite anlayışına 3. Kuşak Üniversite yani girişimci üniversite modeli adı verildiğinin altını çizdi.

Bu bağlamda üniversite-sanayi, üniversite-sektör işbirliğinin önemine değinerek bilgi çağının yaşandığı günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yakından takip edilerek bunların üretime dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “1998 yılında kurulan, 32 bin kişinin çalıştığı ve bilişim alanında hizmet veren Google’un net geliri 13,9 milyar dolar iken 1916 yılında kurulan, uçak üretimi yapan Boeing firmasında 164 bin kişi çalışıyor ve net geliri 2,2 milyar dolar. Google, Boeing firmasına göre yaklaşık 7 kat daha fazla bir net gelire sahip. Gerçek anlamda girişimcilik bu şekilde olur” diyerek ülkemizde büyük şans ve fırsatlara sahip olduğumuzu ve bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan öğrencileri tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, ilerleyen günlerde KOSGEB ile ortak çalışmaların devam edeceğini belirtti ve tüm öğrencilere başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube