Yayınlanma Tarihi: 09 Mart 2015 Pazartesi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan Rektörümüze Ziyaret

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl KKoordinatörü Hakan Körpınar,   Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan Üniversitemizde yapılan ve yapılacak olan proje ve çalışmalardan bahsederek Çorum’un Oğuzlar ilçesi sınırı içerisinde yer alan Obruk Barajı bünyesinde yer alan projeye değindi.

Görüşmede Körpınar, kendisinin ve kurumun Rektörümüzün yaptığı çalışmaları ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi projesi ile ilgili imkânları dahilinde yapabilecekleri desteklerin olumlu yönde olduğuna değindi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Hiçbir yatırım boşa gitmeyecektir. Merkezimizde su sporları yapılırsa birçok olumlu gelişmeyi de beraberinden getirecektir. Hem Çorum’a gelen öğrenciye hem akademisyene hem de Çorumluya getirisi olacaktır.” diye sözlerine devam ederek “Merkezimizde uluslararası etkinlikler olsun istiyoruz. İnşallah gücümüz yettiği kadar işlevsel, altı dolu ve hizmet edecek bir model üzerinde duruyoruz ve size yapacağınız desteklerden dolayı o noktada çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 “Üniversitenin olduğu yerde realite ve döngü oluyor. Bizim hem iyi programlar açmamız hem de öğrencilerimize sosyal imkân vermemiz gerekiyor.” diye konuşarak sosyalleşmeye vurgu yapan Prof. Dr. Alkan, dünyada ve Türkiye’de kaynak sorunun çok fazla olmadığını, doğru projelerle doğru adımlar atıldığında çok ciddi destekler bulunabildiğini, gerçekten katma değeri olan bir proje yapıldığında kamunun kaynakları ve uluslararası fonlar olmak üzere çok ciddi destekler alındığını sözlerine ekleyerek bu kaynaklardan yararlanan insanların sadece daha girişimci daha iyi görebilen insanlar olduğuna işaret etti.

Türkiye’de daha önce bir üniversite ile ilgili örnek bir çalışma yapmadıklarını, ilk kez Hitit Üniversite ile bir proje yapılacağı bilgisine vererek bu projeyi çok önemsediğini, aynı zamanda üniversite ile proje yapmanın kurum kültürlerine ve uzmanlarına da farklı bir bakış açısı getireceğini belirten Körpınar, bu ve bundan sonraki çalışmalarda da ellerinden gelen desteği vereceklerini söyleyerek kendisine çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan görüşmenin sonunda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Hakan  Körpınar’a gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek yapacakları ortak iş birliği ve desteklerden dolayı teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube