Yayınlanma Tarihi: 15 Nisan 2015 Çarşamba

Rektörümüz Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Bülbül’ü Ziyaret Etti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü makamında ziyaret etti.

Üniversitemize ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, dünyanın farklı bölge ve ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın yanı sıra ortak tarih ve kültürel mirasa sahip olduğumuz soydaş ve akraba topluluklarımız ile sürdürülmekte olan ilişkilerin önemine dikkat çekerek eğitimin uluslararasılaşması kapsamında da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının yaptığı çalışmaların büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Ülkemizde son dönemlerde büyük bir ivme kazanan eğitimin uluslararasılaştırılması konusundaki çalışmaların büyük önem arz ettiğini ve Üniversitemiz bünyesinde uluslararası ölçekte pek çok etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, geçtiğimiz aylarda Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile ortaklaşa olarak “Sürgünün 70. Yılında Ahıska Türkleri Uluslararası Sempozyumu”nun başarıyla tamamlandığını belirterek yapılan etkinliklerle bilimsel arenada bilgi paylaşımı yapılarak ilimizin ve ülkemizin tanıtımına da önemli katkılar sağlandığını vurguladı.

Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun dördüncüsünün 7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında Çorum Belediyesi, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) işbirliğiyle Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenleneceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, başta Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan olmak üzere pek çok ülkeden 90’ı aşkın katılımcının yer alacağı Forum’da yurtdışından 100’e yakın bildirinin, etkinlik boyunca ise yaklaşık 205 bildirinin sunulacağını belirterek bu etkinliğe de şahsi ve kurumsal destek ve katkılarını beklediklerini söyledi.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül de Başkanlığın, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ile soydaş ve akraba topluluklarımıza yönelik yapılacak çalışmaları belirli bir plan dahilinde, en uygun stratejilerle ulaşmasını koordine ettiklerini belirterek Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak bu ve benzeri programları desteklediklerini ve bu tür destekleri her zaman vermekten büyük bir mutluluk duyacaklarını sözlerine ekledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube