Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2015 Çarşamba

Rektörümüzden ÖSYM Başkanına Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, ÖSYM Başkanlığına kısa bir süre önce atanan Prof. Dr. Ömer Demir’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Üniversitemizdeki gelişmeler ve Çorum İl Sınav Koordinatörlüğün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Sınav Koordinatörlüğü olarak 2011 yılı ve öncesinde ilimizde ÖSYM ve Anadolu Üniversitesi AÖF olmak üzere yılda 13 ayrı sınav yapıldığını ve 2011 yılında bu sınavlara toplan 50.700 aday katıldığını ifade ederek geçen süre içerisinde İl Sınav Koordinatörlüğümüzün ÖSYM’nin yapmış olduğu YDS (ÜDS - KPSS), ALS, DİB – MBSTS gibi birçok sınav ile Anadolu Üniversitesi E-Sertifika Sınavları, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sınavları gibi birçok sınavı da sınav havuzuna ekleyerek 2014 yılı sonu itibarıyla sınav sayısında neredeyse yüzde yüzlük bir artışla 25 farklı sınav türünde yaklaşık 99,000 adaya sınav uygulamasını başarı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Koordinatörlüğümüzün sadece sınav hizmetlerini yürütmekle kalmayıp Aday Başvuru hizmetlerini de profesyonel bir şekilde yürüttüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, birçok ilde bulunmayan ve sadece Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak kullanılmak üzere İl Sınav Koordinatörlüğümüze müstakil bir bina tahsis edildiğini ve şuana kadar olduğu gibi bundan sonra da koordinatörlüğümüzce yapılan tüm sınavlarda ve başvuru hizmetlerinde tüm kurallara özenle ve titizlikle uyularak çalışmaların yürütüleceğini söyledi.

Yapılan bu çalışmaların birkaç ay içerisinde yeni yapılan Sınav Koordinatörlüğü binasına taşınılacağını, bu binada modern bir ortamda her türlü teknolojinin kullanılacağı ve bu işlemleri profesyonel bir ekip tarafından daha konforlu bir hale getirilmesi yönünde gerekli çalışmaların yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, yapılan bu çalışmaların ilgili kurumların da dikkatlerini çektiğini, ilimizde yapılmayan başta e-YDS olmak üzere diğer sınavlarında yapılabilmesi için her türlü alt yapıyı oluşturduklarını ve bu sınavları da yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir de yapılan bu çalışmaları takdirle karşıladıklarını, özellikle Sınav Koordinatörlüğü olarak müstakil ve modern bir binanın tahsis edilmesinin ise ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. En yakın zamanda Çorum İl Sınav Koordinatörlüğüne ziyarette bulunacağını belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, yapılan bu titiz çalışmalardan dolayı Rektör Alkan’a teşekkür etti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube