Yayınlanma Tarihi: 04 Mayıs 2015 Pazartesi

Akademisyenlerimizin Büyük Başarısı

Webometrics, Türkiye, Avrupa ve Asya’da bulunan Türk kurumlarında çalışan araştırmacıların Google Scholar Citations veri tabanlarında yer alan bilgilerine dayalı olarak en yüksek akademik performansa sahip ilk 2600 bilim insanının oluşturduğu listeyi açıkladı. Mart 2015 itibari hazırlanan listede aşağıda isimleri verilen üniversitimizden 7 öğretim üyemiz sıralamaya girmeyi başardı.

Sıralama

2542

Serhat Fevzi ÖZEREN

71

Üniversitelerde farklı disiplinlerde görev alan öğretim elemanlarının yayınlarına dayalı hesaplanan ve h-indeksi ile atıf sayısı kriteri temel alınarak yapılan araştırma sonucunda hazırlanan liste http://www.webometrics.info/en/node/72 adresinde yer almaktadır.

Gelecek yayınlarda yapılacak değerlendirmelerde yer almak isteyen araştırmacılarımızın, bu veri tabanlarına üye olmaları, buralardaki profillerini güncellemeleri ve var olan eksik ve/ya hataları düzeltmeleri önerilmektedir. Bu işlemlerin nasıl yapılacağına dair bir sunum, aşağıdaki bağlantıda verilmektedir.

How to set up your Google Scholar profile in Google Scholar Citations

Üniversitemizin ülkemizde ve dünyada, farklı pek çok alanda başarı grafiğinin yükselmesine katkı veren tüm öğretim elemanlarımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.