Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2015 Cumartesi

Mezuniyet Törenimizi Coşkuyla Kutladık

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı Mezuniyet Törenimiz 12 Haziran 2015 Cuma günü, Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumunda coşkuyla kutlanarak yaklaşık 2900 öğrencimiz mezun oldu.

Mezuniyet Törenimiz, Çorum Milletvekillimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon Komutan Vekili J. Yarbay Metin Özbek, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Çorum Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, İl ve ilçelerimizdeki Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcileri, Üniversitemizin akademisyenleri, öğrenci velileri ve öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu, İskilip Meslek Yüksekokulu ve Alaca Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin protokolü selamlaması ile başlayan Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı birincisi Samet Tak’ın konuşması ile devam etti. Sevinci, hüznü ve anıyı bir arada yaşadığını belirten Samet Tak, eğitim sürecinde emeği geçen ailesine ve hocalarına teşekkür etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Alkan da yaptığı konuşmada, “Üniversitemizin 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Törenini kutlamanın heyecanını ve gururunu yaşadığını belirterek “Bu anlamlı günde, sizleri aramızda görmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyor ve hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum” dedi.

Günümüzün en önemli unsurunun yetişmiş insan gücü olduğunu ve bunun da en önemli merkezlerinden birisinin üniversiteler olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, bu sonucun bilincinden hareketle Üniversitemizde de öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla dünyadaki en son gelişmeler göz önünde tutularak eğitim verildiğini ifade etti.

Sözlerine Üniversitemizin gelişimi için her türlü desteği veren ve bu zorlu yolda Üniversitemizi yalnız bırakmayan ilimizin değerli yöneticilerine, iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Çorum halkına teşekkür ederek devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan, mezun öğrencilerimize “Yaşamınızın yeni bir evresine adım attığınız bu günde, sizlere bu yeni döneme çok ciddi bir donanımla girmiş olduğunuzu hatırlatmak isterim. Ancak sizlere vermiş olduğumuz bilgiler ve şu ana kadar edindiğiniz tecrübeler emin olun ki mesleğinizle ilgili karşılaşabileceğiniz tüm problemlerin çözümü için her zaman yeterli olamayabilecektir.  Bu noktada eğitim hayatınız boyunca sizlere aşılamaya gayret ettiğimiz hayat boyu öğrenme bilinci ile tüm eksiklerinizi giderecek ve artık küreselleşen dünyada sadece ülkenizdeki meslektaşlarınızla değil, tüm dünyadaki meslektaşlarınızla da rekabet edebilir hale geleceksiniz. Öğrenmeyi öğrenme ya da öğrenimin ömür boyu sürdüğü bilinci bundan sonrası için sizlerin en büyük kılavuzu olacaktır. Bundan sonraki yaşantınızda en başta kendinize ve ailenize olmak üzere Üniversitenize de karşı büyük bir sorumluluk yüklenmiş bulunuyorsunuz. Aldığınız eğitimin size yüklediği sosyal ve kişisel sorumlulukları en iyi şekilde yerine getireceğinize inancım tamdır. Bugün başardığınız gibi yarın da başarılı olacağınızdan şüpheniz olmasın. Zira, öğrenim hayatınız boyunca edindiğiniz bilgilerin ve sosyal ve bireysel gelişiminizin dünyanın her yerinde sizleri başarılı kılacağını düşünüyorum” dedi.  

“20 yıl sonra sizlerin kariyeri nerde ise Üniversitemizde orada olacaktır” diyen Rektör Prof. Dr. Alkan, öğrencilerimizden sevdikleri işi yapmalarına gayret etmelerini istedi.

Öğrencilerimizin bugünlere gelmesinde büyük emek sahibi öğretim elemanlarına ve ailelere teşekkür ederek sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan,  “Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayarak sevincimize ortak oldunuz, şahsım ve tüm Hitit Ailesi adına şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek Mezuniyet Törenimizde dereceye giren öğrencilerimize vermiş oldukları hediyelerden dolayı Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve Özak Gıda Şirketler Grubu Başkanı Mehmet Özdoğan’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni konuşma metnine ulaşmak için tıklayınız.

Çorum Milletvekillimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, saygı ve selamla konuşmasının ardından “Yaklaşık 3 bin öğrenci mezun oluyor. Bu özel günde Yeni Türkiye yolunda yeni mesleklere atılmanın heyecanını yaşıyorlar ve yaşatıyorlar “ diye konuştu.

Üniversitemizde kısa sürede yaşanan gelişmelere değinen Kurt, aynı zamanda Üniversitemizin 2016 Üniversitelerarası Güreş Şampiyonasına da ev sahipliğini yapacağının gururunu yaşadıklarını belirterek “Üniversitemiz adına bize düşen ne görev varsa hizmetinizdeyiz.  Rektörümüze, eğitim görevlilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilere seslenen Kurt, “Bir gününüz bir gününüzün aynısı olmasın. Çalışkanlıkta ve hedefte yarışınki Türkiye hak ettiği yere gelsin. Türkiye dünya markası olsun. Çorum’u da marka şehir haline getirelim. Sizinle gurur duyuyoruz, yolunuz açık olsun” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da saygı ve selamla konuşmasının ardından “Üniversitemiz çok büyük işlere imza attı. Hitit Üniversitesini bulunduğu noktadan alıp şu anda bir marka haline getirdiği için Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Hitit Üniversitesinin gelmiş olduğu nokta bizim için gurur kaynağı” diye konuştu.

Doç. Dr. Balcı, “Sadece ülkeler, şirketler değil şehirler de birbirleriyle rekabet halinde. Bu rekabetin en önemli faktörlerinden biri de gelişmiş üniversitelere sahip olmak.” sözleriyle devam ederek “Hitit Üniversitemizi de bu yarışta görmekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.” dedi.

 “Anadolu topraklarında kurulmuş en eski medeniyetten adını alan Hitit Üniversitesi, gerçekten takdire şayan olarak görülüyor” diye konuşan Doç. Dr. Balcı,  “Üniversitemiz 3 bine yakın öğrenciyi mezun ederek Türkiye’nin insan kaynaklarına önemli bir katkı da bulunuyor. Bu noktada teşekkürlerin en büyüğünü Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a yapmamız gerekiyor. Göreve gelmesiyle birlikte kayıp yılları telafi ederek üniversitelere de fark attı. Bunu açık yüreklilikle bir Çorumlu olarak söylüyorum, üniversitemizle gurur duyuyorum.” diye konuştu.

“En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İnsana da yönelik yatırımların en değerlisi eğitime yapılan yatırımdır. Ekonomik-sosyal, bilimsel-teknolojik ve sanatsal-düşünsel ilerlemenin sağlanması eğitime alanına çok önem vererek elde edilir” diyen Doç. Dr. Balcı, “Her son yeni bir başlangıçtır” düsturundan hareketle öğrencilerin uzun yıllar eğitim aldıkları süre zarfında bilgi ve deneyimlerinin bundan sonraki hayatlarında en büyük sermayelerini oluşturacağını, kendi ayakları üzerinde durmaları ve çok daha farklı sorumluluklar için atılan bu yeni başlangıçta zorluklara karşı yılmamaya ve inançlarını kaybetmemeleri tavsiyelerinde bulunarak öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Üniversitemiz Halk Oyunları Ekibi gösterisi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin jimnastik gösterisi, Tıp Fakültesinden mezun olan öğrencilerinin hekimlik andını ve Hemşirelik Yüksekokulu mezunlarının da hemşirelik andını okuması ile devam eden Tören, yükseköğretim kurumlarımızda ilk üçe giren öğrencilerimize belge ve ödül takdimi ile devam etti.

Mezuniyet Törenimizde dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini; Çorum Milletvekillimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Garnizon Komutan V. J. Yarbay Metin Özbek, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Çorum Belediye Başkan Vekili Ahmet Yabacıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal takdim etti.

Ödül takdim töreninden sonra Üniversitemiz mezunları, keplerini hep birlikte havaya atarak mezuniyet sevincini doyasıya yaşadı. Mezuniyet Törenimiz havai fişek ve balon gösterisi eşliğinde öğrencilerimizin hep birlikte halay çekmesi ile coşkuyla sonlandı. 

 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube