Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2015 Cuma

Rektörümüz “21. Yüzyılın İslam Medeniyetleri Şehri Almatı” Başlıklı Sempozyuma Katıldı

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kazakistan’ın Almatı şehrinde Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesinin kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlenen “21. Yüzyılın İslam Medeniyetleri Şehri Almatı” başlıklı sempozyuma katıldı.

Kazakistan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki eğitim-öğretim, ilim ve kültür anlaşmaları temelinde Almatı’da kurulan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi’nin kuruluşunun 10. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen etkinliklere; YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu ve Prof. Dr. Muhittin Şimşek ile Türkiye’den ve Türki Cumhuriyetlerden on beş üniversite rektörü beraberinde sektör temsilcileri ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Erdal Kanık da katıldı.

Tarihten gelen köklü bağlarla birbirine bağlı olan Türkiye ve Kazakistan arasında eğitim-öğretim ve kültür köprüsü görevini üstlenerek çağdaş dünyanın ilim ve teknoloji yeniliklerini Kazak gençlerine ulaştırmayı amaçlayan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi, Kazakistan’daki tüm yükseköğretim kurumları içinde onuncu sırada yer almakta olup düzenlenen etkinliklere de yerli ve yabancı birçok üniversiteden yoğun bir katılım oldu. Etkinlikte, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Evkuran ve Üniversitemiz öğretim elemanları Arş. Gör. Altuğ Ortakçı ile Arş. Gör. Mehmet Ali Bozkuş da bildiri sundular.

Rektör Prof. Dr. Alkan, bağımsızlık kazandıktan sonra maddi ve manevi yönden hızla kalkınmakta olan dost ve kardeş ülke Kazakistan’ın gelişme ve büyüme sürecine eğitim-öğretim, ilim ve kültür alanlarında katkıda bulunan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi’nin 10. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli’ye başarılı çalışmalarının devamını diledi


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube