Yayınlanma Tarihi: 03 Haziran 2015 Çarşamba

Veri Tabanları Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemizce, kaliteli ve hakemli bilimsel bilgiye nasıl en hızlı ve en etkin yoldan erişilebileceği, akademik araştırmalara nasıl  hız kazandırılacağı, araştırma hayatını kolaylaştıracak ve zaman kaybından kurtaracak birçok özellikle tanışma fırsatı bulabilmek amacıyla veri tabanları eğitim toplantısı düzenlendi.

Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 33.000'den fazla elektronik kitap ve 2500'den fazla elektronik dergi başlığı içeren hakemli tam metinli veritabanı Sciencedirect, Bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmaya, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale özü ve atıf veritabanı Scopus ile  akademik makale yazarken referansları düzenlemek için kullanılan ve bilgisayarlara sanal kütüphane kurarak kolayca dokümanlara ulaşabilen tamamen ücretsiz bir platform olan Mendeley veri tabanlarının eğitimleri Accucoms Eğitim Uzmanı Buğra Şengün tarafından Üniversitemiz Fen Edebiyat ve Tıp Fakültesi’nde verildi.

Akademik araştırmalar için çok verimli geçen eğitim toplantısı araştırmacıların sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.