Yayınlanma Tarihi: 05 Haziran 2015 Cuma

Yabancı Uyruklu Öğretim Elemanlarımız Rektörümüz İle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz bünyesinde görev yapmakta olan yabancı uyruklu öğretim elemanlarımız, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ile bir araya geldi. Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen görüşmede; Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Abdurrahman Asan, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gökçe Merey ve HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı da hazır bulundu.

Yabancı uyruklu öğretim elemanlarımızın çalışmalarına ilişkin fikir alışverişinde bulunulan toplantıda; Suriye, ABD, Japonya, Irak, Arnavut, Kırgızistan ve Mısır uyruklu 12 yabancı uyruklu öğretim elemanımızın Üniversitemizde olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Yabancı dil eğitiminin önemini biliyor ve üniversite olarak gerekli desteği veriyoruz” diye konuştu.

Dil öğreniminin ve yurt dışı deneyimin önemine dikkat çekerek Üniversitemizin bu alanda yaptığı ve yapacağı çalışmalara ilişkin bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde uluslararasılaşma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Her alanda gelişimine büyük bir hızla devam eden Üniversitemize, dünyanın dört bir tarafından gelen taleplerin giderek artmakta olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizdeki yabancı uyruklu öğretim elemanı sayısının daha da artması için gayret ettiğini açıkladı.

Üniversitemizin yapmış olduğu ikili işbirliği anlaşmaları ile dünyanın farklı ülkelerinden eğitim ve araştırma amaçlı Üniversitemize gelen yabancı uyruklu öğrenci sayısında da her geçen gün artış kaydettiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, dünyanın farklı ülkelerinden Üniversitemize eğitime gelen yabancı uyruklu öğrencilerimizin, Üniversitemizin büyük önem verdiği eğitimin uluslararasılaşması sürecine de büyük katkı sağladıklarını ifade etti.

Üniversitemizin tüm mensuplarının ve paydaşlarının oluşturduğu sinerji ile daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, yabancı uyruklu öğretim elemanlarımıza çalışmalarında başarı dileyerek Üniversitemize sağladıkları katkılar için teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Alkan’ın yeniden rektör olarak atanmasından ve kendilerine gösterdiği yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğretim elemanlarımız da Üniversitemiz bünyesinde görev almaktan son derece mutlu olduklarını ifade ederek sağlamış oldukları destekler için Rektör Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ettiler. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube