Yayınlanma Tarihi: 20 Temmuz 2015 Pazartesi

Pardus'un Pilot Uygulaması Başladı

Milli işletim sistemi PARDUS'un, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünde pilot uygulamasına geçildi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) tarafından geliştirilen milli işletim sistemi PARDUS'un, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünde uygulanmasına başlandı. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, mevcut işletim sistemlerinin PARDUS'un işletim sistemiyle değiştirilmesini sağlamak adına Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü pilot alan olarak seçildi. 
Pilot göç uygulaması kapsamında seçilen bilgisayarlarda, kullanıcı verilerinin yedekleri alındı, bilgisayara PARDUS işletim sistemi kuruldu ve kullanıcıların sık kullandıkları uygulamaların PARDUS üzerindeki karşılıklarının ayarlamaları yapıldı. 
Uygulamada kullanıcı problemlerini izleyebilmek amacıyla e-posta hesabı oluşturulurken, bilgisayarlarında değişiklik yapılan kullanıcıların karşılaştıkları problemler tespit edildi. İletilen problemler, bakanlık ve ULAKBİM'deki PARDUS Destek Ekibi tarafından çözüldü. 
PARDUS'un yaygınlaştırılması kapsamında pilot uygulamalardan elde edilen deneyimlerle bakanlığın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen kurum bilgisayarlarının tamamına aynı işlemler uygulanacak. 
Son adımda ise kullanıcı ve sistem yöneticilerin eğitimleri gerçekleştirilerek, PARDUS'u daha rahat kullanmaları sağlanacak.
 
Kaynak: T.C. BİLİM, SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube