Yayınlanma Tarihi: 28 Temmuz 2015 Salı

Rektörümüz Karakaşlar Otomotivi Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Karakaşlar Grup Genel Müdürü Yıldırım Orkun Bayındır ve Karakaşlar Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karakaş’ı ziyaret etti. 

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite olarak her zaman atılım ve ilerleme kaydetmek zorunda olduklarını ve bunu elde etmenin yollarından birinin de iş başı eğitim konseptine önem vermekle mümkün olduğunu vurguladı. Ziyaretten ve kurumlarımız arasında yapılması planlanan iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, özellikle istihdâm odaklı bir yaklaşımla Üniversitemizi şekillendirmek istediklerini ve bu çerçevede Üniversitemizin önemli yol kat ettiğini ifade ederek “iş başı eğitimi”  konsepti çerçevesinde öğrencilerimizin eğitim aldığını belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Bu öğrenciler bizim çocuklarımız. Bu çocuklarımıza sanayicilerimizin sahip çıkması, kalifiye elemanların yetiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle öğrencilerin altyapılarını kuvvetlendirmek adına iş başı eğitime önem vermeliyiz. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışı ile öğrencilerimizin daha iyi bir eğitim alabilmesi için gayret ediyoruz. ”diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “iş başı eğitim” konsepti içinde öğrencilerimizin henüz öğrenciyken profesyonel iş yaşamının gereksinimlerine ve gerçeklerine göre eğitim vermek istediklerini ifade ederek günümüzde firma ve işletmelere, bilimsel çalışmaların yapıldığı, bilginin üretildiği en önemli merkezlerden olan üniversitelerle yakın bir diyalog, etkileşim ve iş birliği içerisinde olmalarının büyük fayda sağlayacağına dikkat çekti.

Aynı zamanda Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Türkiye KÜSİ Stratejisi ve Eylem Planında (2015-2018) “İş Birliğine Dayalı Eğitim Modeli” hakkındaki açıklamasını aktardı: “İllerin AR-GE ve yenilik kapasitelerine ilişkin harita oluşturularak bu kapsamda özellikle Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) alanında il bazında politikalar hazırlanması sağlanacak. Kamu, üniversite ve sanayi arasında “İş Birliğine Dayalı Eğitim Modeli” oluşturulacaktır. Söz konusu modelle lisans eğitimi sırasında öğrencilerin üniversitenin yurtiçi veya yurtdışında anlaştığı firmalarda çalışma imkanı bulmaktadırlar. Lisans ve lisansüstü öğrencilerine yurtdışı üniversite ve araştırma kurumlarında teknoloji geliştirme konularında ortak proje yürütme imkanları sağlanacaktır . Ayrıca uygulamanın yapıldığı kamu kuruluşları ve kamu kurumları araştırma merkezlerinin de staj için öğrencilere olanak sunacaktır.”

Üniversitemizdeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Üniversitemizin hayata geçirdiği projelerden, Çorum ilinde yer alan bir firma olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Üniversitemizle kurumsal olarak iş birliğine açık olduklarını bu kapsamda başta otomotiv sektörü olmak üzere şirket bünyesinde bulunan diğer alanlarda da iş birliği yapabileceklerini belirten Karakaşlar Grup Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Karakaş, şirketleri bünyesinde değişik iş kollarında yarı zamanlı çalışma imkânı sağlayabileceklerini, Üniversitemizle her türlü iş birliğine hazır olduklarını dile getirerek Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın ziyaretlerinden memnun olduklarını söyledi.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube