Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2015 Çarşamba

Rektörümüzden MEB Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanına Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, MEB Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Ebubekir Aydın’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Kırgızistan TÖMER’de oldukça başarılı çalışmalara imza atan Aydın’ın, Milli Eğitim Bakanlığının yurt dışında okul açılması, mevcut eğitim kurumlarının her türlü programlanması, yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın ve çocuklarının; millî ve kültürel kimliklerini koruyucu, yaşadıkları toplumla uyum içinde olmalarını sağlayıcı ve eğitim düzeylerini yükseltici önlemler almak ve Türkçeyi ve Türk Kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Türkçe öğretim merkezleri açmak olan Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Dairesi Başkanlığı görevinde de önemli projelere imza atacağına inandığını belirtti. Eğitimin uluslararasılaşması kapsamında önemli aşamalar kaydeden Hitit Üniversitesine bu dönem 54 ülkeden 1,200’e yakın uluslararası öğrencinin başvurduğunu, bu çalışmaların önemli kilometre taşlarından birisinin de 3 yıl önce Kırgızistan TÖMER ile yapılan işbirliğinin olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu süreçteki değerli katkılarından dolayı Ebubekir Aydın’a teşekkür etti.

MEB Yurt Dışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Ebubekir Aydın da, Hitit Üniversitesinin kısa bir sürede uluslararası öğrenci alınması konusunda hızla geliştiğini görmenin çok sevindirici olduğunu, Hitit Üniversitesinden Kırgızistan’a dönen öğrencilerin çok güzel duygularla döndüklerini, oldukça iyi eğitim almalarının yanı sıra, ülkemizi de yakından ve her yönüyle tanıma fırsatı yakalanmasına da vesile olunduğunu ifade etti. Üniversitemize gelen öğrencilerin bu memnuniyetleri sonucunda lisansüstü çalışmalar yapmak üzere de Hitit Üniversitesine gelmek için kendileri ile irtibata geçtiklerini belirten Aydın, bu konuda Rektör Prof. Dr. Alkan’ın gerekli yardım ve desteği vereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Lisansüstü programlarımıza çok sayıda uluslararası öğrencilerimiz için kontenjan konulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu konuda her zaman destek vermeye hazır olduklarını, bu yıldan itibaren Üniversitemizce Türk Dünyası’nı ilgilendiren bir konuda yapılacak yüksek lisans ve doktora çalışması yapacak öğrencilerimize özel bir destek sağlama kararı alındığını da ifade etti. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube