Yayınlanma Tarihi: 29 Temmuz 2015 Çarşamba

Rektörümüzden Milletvekillerimize Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Tufan Köse ile AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve NATO-PA Üyesi Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile bir araya geldi. 

Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu, yeniden Meclis İdare Amiri olmasından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Alkan, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonrasında da ilimiz ve Üniversitemiz için başarılı çalışmalara imza atacağımıza inandığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Alkan, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) konusunda üniversitemizde çok ciddi mesafeler katedildiğini, bu işin yeni kurulan bir koordinatörlük aracılığıyla kurumsal olarak yürütüldüğünü, Üniversitemizin tüm birimlerinde zorunlu veya seçmeli olarak İSG dersinin verilmeye başlanacağını, uzun zamandır oldukça başarılı bir şekilde ilimiz ve bölgemizde İSG kursların düzenlendiğini belirterek, İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine ilişkin Yönetmelik kapsamında gerekli eğitimlerin uzaktan eğitim ile ve Çorum TSO işbirliğinde ilimizde verilebileceğini, bu konuda gerekli yasal düzenlemelerin yapılması konusundaki desteklerini beklediklerini belirtti. 

Kendisinin yakından takip ettiği Alaca MYO’nun kısa zamanda büyük gelişmeler kaydettiğini, bu sene yeni açılan bölümlerimizle birlikte 300’e yakın öğrenciye ulaşacağımızı belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik tarafından yeni kampüs alanında yaptırılan binaların teslim aşamasına geldiğini ve Üniversitemiz senatosu tarafından yüksekokulumuzun adının “Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu” olarak değiştirilmesi konusundaki teklifi uygun görüldüğünü ifade etti. 

Üniversitelerin, illerin gelişiminde büyük bir öneme sahip olduğunu, bu anlamda Hitit Üniversitesinin de ilimizin, Çorum’u seven herkesin ortak değeri ve paydası olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin sadece nicel değil, nitel olarak da hızlı bir büyüme ve gelişme ivmesi içinde olduğunu, tüm bu gelişmelerin, hep birlikte, el-ele yapılan çalışmalarla yapıldığını belirterek, desteklerinden dolayı Uslu’ya teşekkürlerini iletti. 

Çorum Milletvekili, Meclis İdare Amiri Salim Uslu da her geçen gün daha da büyümekte olan Üniversitemiz için ellerinden gelen her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Rektörümüzü Prof. Dr. Alkan’a çalışmalarında başarı diledi.

Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Tufan Köse’yi de Meclis İdare Amiri olmasından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizde yürütülen çalışmalara ilişkin genel bilgi paylaşımında bulunarak Çorum’un her bileşeni ile yakın bir diyalog ve iş birliği içerisinde çalışmalarını yürütmeye gayret eden Üniversitemizin, paydaşlarından aldığı desteklerle hızlı bir gelişim kaydettiğini belirtti. 

Üniversitemizin gelişiminden ve her anlamda şehirle bütünleşmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Tufan Köse de Üniversitemizdeki olumlu gelişmeleri yakından ve büyük bir memnuniyetle takip ettiğini ifade ederek Üniversitemiz için üzerlerine düşen her türlü katkı ve desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve NATO-PA Üyesi Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’ya yapmış olduğu ziyaretinde de Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin fiziki altyapısındaki eksikliklerin giderilmeye başlandığını, yılların sorunu olarak sunulan Kampüs Konusunun artık gündeme bile gelmediğini, bu seneki gördüğümüz ilgiden çok büyük bir mutluluk duyulduğunu, yabancı öğrenciler, DGS ve diğer geçişlerle birlikte 16,000’i aşacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Alkan, geldiğimiz bu seviyeye hep birlikte, el-ele verilerek yapılan çalışmaların sonucunda ulaşıldığını ifade ederek, başta bütçe konusu olmak üzere tüm desteklerinden dolayı Dr. Bağcı’ya teşekkür etti. Üniversitemize bu sene gelecek yaklaşık 3,700 öğrencinin, yaklaşık %70’inin ilimiz dışından geleceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, barınma konusunun ilimiz dışından gelen öğrencilerimiz için oldukça önemli olduğunu, özellikle ilçelerimizdeki KYK Yurtlarının yapılması konusundaki yakın takip ve gerekli desteklerinin çok önemli ve anlamlı olduğu belirterek, teşekkürlerini iletti. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çorum Milletvekili Dr. Bağcı da her geçen gün Üniversitemizin daha da güçleneceğini ve Üniversitemizin her türlü projesine destek olacaklarını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Alkan’ı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Alkan, artık üniversitelerin kapılarını herkese açmak zorunda olduğunu, sahip olduğu bilgi birikimini içinde yer aldığı topluma aktarmasının beklendiğini ifade ederek, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun Üniversitemize yaptığı ziyaretin bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. 

Rektörümüzün göreve geldiği günden beri birçok ortak çalışmayı birlikte gerçekleştirdiklerini, bundan sonrasında da ortak çalışmalarının devam edeceğine inandığını belirten  Kurt, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın Çorum’a ve Çorumluya birçok katkı sağladığını, Çorum’u ve Üniversiteyi bir marka haline getirmek için her kesimle ortak iş birliği yaptığını ifade ederek Rektör Prof. Dr. Alkan’a başarılar diledi.

Bakanlık ile Üniversitemiz arasında nelerin yapılabileceğinin ele alındığı görüşmede, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile birlikte Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçil Türksoy tarafından Çölyak Hastaları için yapılan projeler ve diğer çalışmalar ele alındı. Görüşmede ayrıca geçici koruma altında ilimizde bulunan göçmenlerle ilgili Üniversitemiz ile birlikte yapılacak çalışmalar ele alınarak, Üniversitemiz ile birlikte ortak projelerin geliştirilmesi kararı alındı. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube