Yayınlanma Tarihi: 10 Ağustos 2015 Pazartesi

HİTİTSEM Yeni Kurslarıyla Eğitimlerine Devam Ediyor


Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (HİTİTSEM), akademik ve idari personelimizle öğrencilerimize ve tüm Çorum halkına, ilimizin tüm paydaşlarına pek çok konuda eğitim/sertifika vermek üzere uzman kadrosu, teknolojik altyapı ve kar amacı gütmeyen hizmet anlayışıyla eğitimler düzenlemektedir. Devam eden ve eğitim listesine yeni eklenen programlar şu şekildedir:

Scratch (Çocuklara Yönelik Programcılık) Kursu

Scratch MIT (Massachusetts Institute of Technology) Üniversitesi tarafından geliştirilen oyun, çizgi film, etkileşimli hikayeler ya da çeşitli görsel projelerin kodlanabildiği özellikle çocuklara kodlamayı öğretmek için özel olarak üretilmiş görsel programlama dilidir.

Daha önce Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu tarafından ilk defa düzenlenen Scracth Programına çok yoğun ilgi olmuş, edinilen deneyimlerle HİTİTSEM’de açılmıştır. Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü’nde görev yapmakta olan Öğr.Gör. Abdullah Bedir KAYA tarafından verilen Sctrach Kursu özellikle 9-15 yaş aralığındaki öğrencilere hitap etmektedir. Eğitim 17 Ağustos 2015 tarihinde aynı anda 3 Grup halinde başlayacaktır. Haftanın 6 günü ve 2 hafta sürecek olan yoğun kurs programında toplam 36 saat ders verilecektir.

Scratch Progamının Kazanımları

•   Kodlama mantığını öğrenir.

•   Kendisini geleceğe hazırlar.

•   Verilen problem durumunu anlar, analiz eder ve çözüm üretir.

•   Verilen problem durumu için birden fazla çözüm üretebilir.

•   Özgün senaryolar geliştirebilir.

•   Geliştirdiği senaryoya uygun küçük bir çizgi film yapabilir.

•   Birlikte çalışmayı öğrenir.

•   Temel düzeyde oyun yazabilir.

•   Analitik düşünmeyi öğrenir.

•   Neden-Sonuç ilişkisini kavrar.

•   Eğlenerek öğrenir.

•   Yaratıcılığı gelişir.

 

Proofreading (İngilizce Makale Redaksiyon) Hizmeti

Üniversitemiz akademik personellerinin uluslararası yayın sayısını artırmaya yönelik olarak düzenlenen bu faaliyette, akademik personellerimiz tarafından yazılmış olan bilimsel çalışmalar ABD Uyruklu İngilizce okutmanlarımız tarafından hem ifade hataları hem de İngilizce yazım kuralları dahilinde kontrol edilmekte ve gerekli düzeltmeleri yapılmaktadır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen değerli akademik personelimiz, ilgili yayınlarını da içeren emaillerini HİTİTSEM’in hititsem@hitit.edu.tr mail adresine gönderebilirler. 

İngilizce Konuşma Sınıfı

HİTİTSEM’in geleneksel hale gelen İngilizce Konuşma Programları da yoğun ilgi görmektedir. ABD uyruklu öğretim üyelerimizce düzenlenen İngilizce Konuşma Programları Çarşamba ve Cumartesi günleri 18.00-20.00 saatleri arasında; ÜCRETSİZ olarak düzenlenmekte ve tüm halkımızın davetine açık olarak devam etmektedir. Bu hizmeti şu ana kadar ara vermeden devam ettiren HİTİTSEM’de, Eylül ayın içerisinde 3 adet daha ABD uyruklu İngilizce okutmanını göreve başlayacaktır. Bir Dünya Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla çalışmalarına devam eden Üniversitemizde yabancı dilin öneminin bilincinde olarak, HİTİTSEM ilkleri yaşatmaya devam edecektir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube