Üniversitemiz Rektörlük Senato Salonu’nda Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent AŞ Yönetim Kurulu olağan toplantısı yapıldı.
Çorum TGB-Teknokent AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Başkan Yardımcısı Bülent Karadayı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇOSİAD) Başkan Yardımcısı Mustafa Yağlı, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ve Çorum OSB Bölge Müdürü Yaşar Şahin’in katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, yaklaşık 19 şirketin ön başvurusunu yapmış olduğu Teknokent’in başta stratejik planı olmak üzere yürütülecek faaliyetler ve idari konular ele alındı.
Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokent AŞ Yönetim Kurulu toplantısında bilgi birikiminin paraya dönüştürülmesinde, özel sektörle birlikte AR-GE faaliyetlerini yapmak ve devletin sağladığı parasal avantajlarla teknoloji yaratmak konusunda Teknokentlerin çok önemli bir rol üstlendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, merkezlerin bir anlamda bilgi, sermaye ve işgücü ortaklığını sağlayan çok önemli bir yapılanma olduğunu belirtti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) hakkında yapmış olduğu açıklamalara da değinen Rektör Prof. Dr. Alkan, Bakan Işık’ın Planda, 6 hedef çerçevesinde 31 eylemin belirlendiğini bildirerek bakanlığın eylem planını uygulamaya başladığını söyledi. Belirlenen eylem planının bakanlık tarafından izleneceğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Alkan, söz konusu planla ülke sanayisinin, rekabet gücü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir yapıya kavuşturulmasının amaçlandığını söyledi.
Rektör Prof. Dr. Alkan, “Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde akademisyenlerimizle iş dünyasını bir araya getirerek güçlü bir üniversite-sektör iş birliğinin oluşturulması planlanıyor. Teknokent’te başta ilimizde faaliyet gösteren firmalar olmak üzere ulusal ve uluslararası girişimci ve sanayici firmalarla AR-GE odaklı projelerin yapılması ve böylelikle ülkemizdeki firmaların yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünler üreterek uluslararası ölçekte rekabet edebilir hale gelmeleri konusunda çalışmaların yapılması hedeflenmektedir” diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, özellikle yeni ve ileri teknoloji alanlarında AR-GE faaliyetleri yürüten firma ve sanayicilerle üniversite-sanayi iş birliği kapsamında çalışmalar yapmak isteyen öğretim üyelerine, iş adamlarına, öğrencilere ve bölgedeki tüm müteşebbislere çağrıda bulunarak Teknokentimizde yer almaya davet etti.