Yayınlanma Tarihi: 09 Ağustos 2015 Pazar

Rektörümüze Çorum İl Müftüsü Dr. Akın’dan Ziyaret

Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a iade-i ziyarette bulundu.  

Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, din görevlilerinin alanlarında uzmanlaşmaları ve yetkinleşmeleri konusunu ele alarak hem görev hem de okulun birlikte yürütülmesinin önemine tecrübelerinden bahsederek değindi.

Çorum İl Müftüsü Dr. Akın, Üniversitemizin lisansüstü çağrısını önemsediklerini bu çerçevede çalışmalar yapmayı planladıklarını sözlerine ekleyerek din adamlarının bilgi birikimlerinin en üst seviyede olması gerektiğini söyleyerek din görevlilerinin yetişmeleri noktasında tam destek olduklarını ve din görevlilerini alanları konusunda uzmanlaşmaları adına teşvik ettiklerini dile getirdi.

Müftü Dr. Akın, daha önce olduğu gibi bundan sonrasında da ikili iş birliklerine ve kendilerine düşen görevlere her zaman her şekilde açık olduklarını bildirdi.

“Müftümüz Dr. Ahmet Akın’ın hem akademik hem de idarecilik geçmişi olmasının ilimize ve Üniversitemize büyük bir güç katacağını düşünüyoruz.  İnşallah yurt içi ve yurt dışındaki teşkilâtlanmasıyla ve çok büyük hizmetlere adım atan ülkemizdeki en önemli kurumlarımızdan olan Diyanet Teşkilatıyla şu ana kadar olduğu gibi bundan sonrasında da pek çok ortak çalışma yapmak istiyoruz. İlimizdeki tüm kamu görevlilerine daha önce yaptığımız çağrıda ifade ettiğimiz gibi Üniversitemizde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ilimizde görev yapan hocalarımıza kariyerlerini, mesleki bilgi ve tecrübelerini geliştirmek ve Üniversitemizin sahip olduğu büyük bilgi birikimini paylaşmak üzere lisansüstü programlarımıza bekliyoruz.” diye konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sayın Müftümüzün tecrübelerinden faydalanmak üzere Üniversitemizde görmekten mutluluk duyarız.”  dedi.

Aynı zamanda Müftülüğümüzün Diyanet İşleri Başkanlığına ait yayınlarından  Üniversitemizin tüm mescitlerinde yararlanılmak üzere bağışta bulunduğunu da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Reha Alkan, projelendirme aşamasında destek aldığımız Üniversitemiz camimizin de başta Diyanet Vakfı olmak üzere Müftülüğümüzle birlikte hareket ederek en kısa zamanda yapmak istediklerini açıkladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan,  ortak iş birliklerine ve çalışmalara her zaman olduğu gibi bundan sonrasında açık olduklarını ve olacaklarını bildirerek Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın’ın ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirtti.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube