Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İnsani Değerler Platformu üyesi 100’e yakın dernek ve vakıf temsilcileriyle ile bir araya geldi. Toplantıda Üniversitemizde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin genel değerlendirmeler yapılarak, Üniversitemizin ileriye dönük projeksiyonları ile ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.
Kurumların ve özellikle de üniversitelerin kısa değil; orta ve uzun vadeli projeksiyonlara sahip olması gerektiğine inandığını ve bu kapsamda önümüzdeki 4 yıllık sürecin planlamasının yine hep birlikte yapılacağını vurgulayan Prof. Dr. Alkan, bu amaçla yapılan bu tür toplantıların çok önemli olduğunu ve değişik kesimlerle de devam edeceğini söyledi.
Yıllardır çözülemeyen kampüs sorununun ortadan kaldırılarak Üniversitemizin bir kampüse kavuşturulduğunu, merkez ve ilçelerimizde pek çok inşaatımızın tamamlanarak hizmete girdiğini ifade eden Rektörümüz, inşaatı devam eden diğer binaların ise yapımının hızla ilerlediğini ve kısa bir sürede faaliyete geçeceklerini ifade etti. Binaların son teknoloji kullanılarak yapıldığını; kampüste trijenerasyon sistemi kullanılacağını, bu sistem ile doğalgazdan elektrik ve ısınma ihtiyacının giderileceğini ve bu sistemin Türkiye’de sayılı yerde olduğunu dile getiren Prof.Dr. Alkan, bu yönüyle kampüs binalarının ilimize ve ülkemize katma değer sağlayacağını dile getirdi. Rektörümüz ayrıca çalışmaların sadece bina inşaatları ile sınırlı kalmadığını, nitelikli öğretim elemanlarını Üniversitemize kazandırmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve bugün gelinen noktada 45’i Profesör, 32’si Doçent ve 147’si Yardımcı Doçent olmak üzere, toplam 600 öğretim elemanı ile güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarını ifade etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Alkan bugün 16000’i aşkın öğrenciye ve 1000’in üzerinde akademik, idari ve yardımcı personele sahip Hitit Üniversitesi’nin neredeyse 20000’e yaklaşan nüfusu ile ilimizin en büyük ve en önemli değerlerinden biri olduğunu ifade etti. Bu aşamaya gelmede anahtarın müşterek akıl ve istişare olduğunu, Çorum’un her bileşeniyle kurulan yakın diyalog ve işbirliklerinin bunu açık biçimde ortaya koyduğunu ve 100’e yakın STK temsilcisi ile yapılan bu toplantının bunun açık bir göstergesi olduğunu ifade ederek süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.
Üniversitemizin kapılarının her zaman herkese açık olduğunu belirterek oluşturulan bu sinerji ile Üniversitemizin her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade eden Prof. Dr. Alkan, geleceğe dönük istihdam garantili bölüm ve program açmaya gayret ettiklerini vurguladı. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında lisans bölümlerimizin %99.50, önlisans bölümlerimizin ise %99.15 doluluk oranlarıyla tercih edildiğini; yabancı uyruklu öğrenci alımlarında ise 54 ülkeden 1185 başvurunun olduğunu belirtti. Üniversitemizin yakaladığı bu başarıda ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin de etkin rol oynadığını vurguladı.
İnsani Değerler Platformu Sözcüsü Seyfettin Zengin de Üniversitemizin yakaladığı bu başarı ve geldiği noktadan çok memnun olduklarını ifade ederek “Burada yer alan tüm STK’lar adına bu güzel buluşmadan dolayı teşekkür ediyorum. STK’larla yapılan çalışmalar hem sivil hayata hem de ortak çalışmayı yapan kuruluşlara gerçek anlamda katkılar sağlıyor” dedi. Birçok STK’nın çoğu öğrencilerle ilgili olmak üzere çok sayıda çalışması olduğunu belirten Zengin, “Bizlerin üniversite öğrencileriyle ilgili olarak ciddi çalışmalar yürütmemiz, bu gençlere ulaşmamız, milli ve manevi duygularını geliştirici çalışmalar yapmamız gerekli” diyerek katılımlarından dolayı tüm temsilcilere teşekkür etti.
Toplantıda ayrıca ilerleyen dönemde Üniversitemiz ile İnsani Değerler Platformu üyeleri işbirliğiyle düzenlenmesi planlanan “Her Yönüyle Çorum” isimli panel hakkında da düşünce alışverişinde bulunuldu. Çorum’un her anlamda inceleneceği ve konuşulacağı panelde tarih, sosyal, kültürel, ekonomik, spor ve tasavvuf gibi konu başlıkları altında yapılacak olan sunumlarla ilimizin tanınırlığının artacağı ve gelişimine katkı sağlayacağı ifade edildi.
Ayrıca bir bölgenin kalkınmasında rol oynayan en büyük paydaşlardan birisi olan STK’ların bulundukları bölgeye daha fazla katma değer sağlamaları için proje hazırlama kapasitelerini arttırmaya yönelik olarak Üniversitemiz Proje Koordinasyon Birimi tarafından İnsani Değerler Platformu üyelerine “Proje Yazma Eğitimi” verilmesi ve bunun kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Karşılıklı işbirliği faaliyetlerinin sürdürülebilir kalkınmada önem arz ettiği vurgulanan toplantıda, bu ve benzeri işbirliklerinin önümüzdeki günlerde daha da çeşitlenerek devam edeceği vurgulandı.