Yayınlanma Tarihi: 03 Eylül 2015 Perşembe

Rektörümüzden Çorum KOSGEB Müdürü Hami Danış’a Hayırlı Olsun Ziyareti

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HİTİTSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı ile birlikte KOSGEB Müdürü  Hami Danış’ı makamında ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemiz ile KOSGEB arasında devam eden işbirliğinin daha da artmasının önemini vurgulayarak, 2014-2015 Eğitim Öğretim Dönemi İşletme Bölümü’nde müfredata eklenerek öğrencilere seçmeli ders olarak sunulan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” dersinin başarıyla uygulandığını vurguladı. Üniversitemizde ilk defa uygulanan Girişimcilik eğitiminin KOSGEB Çorum Müdürlüğünün de katkılarıyla daha da başarılı bir biçimde ve yaygınlaştırılarak uygulanabileceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu amaçla 2015 – 2016 Eğitim Öğretim Dönemi Güz yarıyılından itibaren İşletme bölümünün yanı sıra, İktisat Bölümü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Maliye bölümlerinde de Girişimcilik dersinin müfredata eklendiğini ifade etti. Bu uygulamalı eğitimin Üniversitemiz diğer fakülte ve ilgili bölümlerinde de giderek yaygınlaşacağını belirten Prof. Dr. Alkan, bu hizmetin sağlanması konusunda destekleri nedeniyle KOSGEB çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

KOSGEB Müdürü Hami Danış da yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirirken, Hitit Üniversitesinin, Üniversite-Sanayi işbirliğine verdiği önemden son derece memnun olduklarını ifade etti. Özellikle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” dersinin bu dönemde de uygulanabilmesi için KOSGEB Uzmanlarının saha deneyimleri ve mevzuat bilgilerinin aktarımı konusunda bilgi alışverişine hazır olduklarını belirten Danış, aynı zamanda verilen bu eğitim ile başarılı olan ve kendi işletmesini kuracak her öğrenciye 100.000 TL’ye kadar verilen desteğin önemi vurgulayarak öğrencilere bu vesile ile büyük bir hizmet verildiğini sözlerine ekledi.

Teknokent’in varlığının da büyük önem arz ettiğini ifade eden Hami Danış, Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a destekleri için teşekkür etti. Ayrıca Teknokent bünyesinde kurulacak işletmeleri Eylül ayı içerisinde düzenlenecek olan Girişimcilik Eğitimine davet ederek, eğitim sonunda işletme kuruluş desteği, ofis donanım ve yazılım desteği, işletme giderleri desteği kapsamında destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, iki kurum arasında yapılan işbirliğinden dolayı teşekkür ederek, Hami Danış’a başarılar diledi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube