Yayınlanma Tarihi: 08 Eylül 2015 Salı

Rektörümüz Üniversitemiz Profesörleriyle Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizdeki Profesör Öğretim Üyelerimizle bir araya geldi.  Üniversitemiz Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Üniversitemizde gerçekleştirilen projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Üniversitemiz bünyesinde devam eden eğitim-öğretim ve akademik faaliyetler ile alt ve üst yapı çalışmalarının genel bir değerlendirmesinin yapıldığı, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileriyle birlikte, ileriye dönük her konudaki projeksiyonların görüşüldüğü toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Alkan, bu görüşmenin Üniversitemizde bundan sonraki kısa ve orta vadeli projeleri istişare etme ve yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Üniversitemizdeki tüm akademik/idari personel ile görüşüleceğini ve geçtiğimiz günlerde STK’larla başlayan toplantıların ilimizdeki tüm paydaşlarımızla devam edeceğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin tüm mensuplarının ve paydaşlarının oluşturduğu sinerji ile daha güçlü bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü vurgulayarak görüşmelerin daha efektif ve faydalı olması adına gruplar halinde planlandığını söyledi.

Üniversitemizin sadece nicel olarak değil, nitel olarak da hızlı bir büyüme ve gelişme ivmesi içinde olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, geleceğe dönük istihdam garantili bölüm ve program açmaya gayret ettiklerini ve bunun somut bir göstergesi olarak 8032 lisans, 6264 önlisans ve 1326 lisansüstü olmak üzere toplam 15622 öğrenciye ulaştıklarını; bu yıl üniversite genelinde doluluk oranının %96,26’ya olduğunu vurguladı. Oluşan bu sinerji ve beraberinde yapılan gayretli çalışmalarla Üniversitemizin hızla gelişimine devam edeceğine inandığını vurgulayan Rektör Alkan, toplantıların profesörlerle sınırlı kalmayıp tüm öğretim elemanlarıyla gerçekleştirileceğini söyleyerek katkı ve katılımlarından dolayı profesör öğretim üyelerimize teşekkür etti.  

Toplantıda açılan ve aşılması planlanan istihdam odaklı programlardan duyulan memnuniyet dile getirilirken Üniversitemizdeki doluluk oranlarındaki artışta bölüm ve program açma konusundaki özverili çalışmaların önemine dikkat çekildi. Kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete giren Teknokent binasının üniversite-sanayi işbirliği konusunda büyük bir işleve sahip olduğunun ifade edildiği görüşmede, oluşturulan işbirliklerinin artarak devam etmesi için yapılması planlanan çalışmalar hakkında da görüşüldü.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube