Yayınlanma Tarihi: 20 Ocak 2016 Çarşamba

Hititsem Eğitimlerine Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hititsem), akademik ve idari personelimiz  ile öğrencilerimize ve tüm Çorum halkına, ilimizin tüm paydaşlarına pek çok konuda eğitim/sertifika vermek üzere uzman kadrosu, teknolojik altyapı ve kar amacı gütmeyen hizmet anlayışıyla eğitimler düzenlemektedir. Hititsem, Çorum’da ilk eğitimlerin verildiği kurum olma özelliğini sürdürmektedir. Bahabey Caddesi üzerindeki hizmet binasında faaliyete geçtiği günden bu güne kadar pek çok eğitim ve sertifika programı düzenlenmiş olup; toplamda 465 kişi çeşitli eğitimlerden sertifika/katılım belgesi almaya hak kazanmıştır. Günümüze kadar sürdürülen eğitim ve faaliyetleri kısaca özetlendiğinde; 

* Üniversitemiz Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Fakülte ve Yüksek Okul Sekreterlerimize “Pratik Temel İngilizce Eğitimleri” 

* Akademik Personelimize yönelik 40 saatlik YDS Hazırlık Kursu 

* Merkezimizde sözleşmeli yabancı uyruklu öğretim elemanı olarak J. Anthony Wheeler ve Stacy D. Taylor, William J. Hagood, Fulbright İngilizce Öğretim Asistanlığı (ETA) Programı kapsamında ise Victoria J. Sun, Kayla Rose görev almışlardır. Daha sonra Lauren R. Hixson da görev alarak İngilizce çalışmalarına katkılarda bulunmuşlardır. Fulbright programı kapsamında çalışan İngilizce öğretim elemanları özellikle üniversitemiz öğrencilerinin ve akademisyenlerimizin eğitiminde görev almışlardır.   

* İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik İngilizce eğitimleri verilmiştir.

* Hititsem, Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Konseyi (TÜSEM) üyesi olarak tüm etkinliklere katılmıştır. 

* Yabancı dil eğitiminde ders materyalleri konusunda alanındaki en iyi yayınevleri ile anlaşma imzalayarak, Çorum’da yetkili kullanıcı olmuştur. 

* IELTS Sınavına hazırlığa yönelik eğitimler gerçekleştirilmiş olup dersler ana dili İngilizce olan eğitmenler tarafından verilmiştir. Eğitim materyali olarak Complete IELTS Serilerinden 4-5 Bandı ve 6.5-7.5 Bandı olarak bilinen iki seviyede orijinal ders materyali kullanılmıştır. 

* Geleneksel hale gelen İngilizce konuşma sınıfları oluşturulmuş, Çarşamba ve Cumartesi 18.00 – 20:00 saatleri arasında düzenlenmiş ve süreklilik sağlanmıştır.   

* Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çalışanlarına İletişim ve Halkla İlişkiler semineri verilmiştir. 

* Hititsem ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen “4. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” 29 öğrencimizin sertifikalandırılması ile neticelendirilmiştir.

* Çorum Emniyet Müdürlüğü personellerinin İngilizce konuşma ihtiyaçlarına yönelik özel bir eğitim programı düzenlenmiştir.

*Türkiye genelinde on iki yıla yakın bir süredir sürdürülen “Avrupa Birliği Sertifika Programı” nın 66.sı Üniversitemizin ev sahipliğinde Çorum ilinde çeşitli kurum ve kuruluşlara ve Hitit Üniversitesi mensupları ile öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşmiştir. Katılımcılara Sertifika verilmiştir.

*Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan 80 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilmiştir.

* Japonca alanında ilk eğitimleri vermeye devam etmiştir. Japonca Kursu Üniversitemiz Yabancı Uyruklu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hiroki Wakamatsu tarafından temel ve orta düzey olarak iki farklı seviyede verilmekte olup halen yeni gruplar ile devam etmektedir.

* Ayrıca Rusça konuşan ülkeler ile iş dünyasının iletişim ihtiyacını karşılamak amacıyla Rusça kursu açılmıştır. Öğr. Gör. Fatma Ataklı Saçak tarafından başlatılan kursumuz, halen başka bir hocamız tarafından sürdürülmektedir.    

* Üniversitemiz Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Abdullah Bedir Kaya eğitmenliğinde özellikle çocuklara temel algoritma ve kodlamayı öğretmek için geliştirilmiş görsel programlama dili olan SCRATCH eğitimi “Çocuklar İçin Yazılım”  Sungurlu Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle gerçekleştirilmiş ve eğitime katılan öğrencilere katılım belgesi verilmiştir. 

* Arapça ve İtalyanca da talep gören diğer yabancı diller arasında yer almış olup, halen devam etmektedir. Özellikle Arapça ile ilgili 2016 yılı içinde günlük konuşma programlarına yönelik çalışmalar son aşamasına gelmiş olup, konuşmaya yönelik kurslar yakında başlayacaktır. 

* TOEFL, EILTS, YDS sınavlarına hazırlık eğitimleri düzenlenmiş ve talep doğrultusunda açılmaya devam etmektedir.

*Üniversitemiz idari personeline yönelik Genel İngilizce Pratiği ve Excel kursları düzenlenmiştir.

* Bölgemizde tek eğitim olarak tanımladığımız diğer bir sertifikalı eğitim de İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimidir. Bu alanda da Bölgemizde tek olan bu eğitim kapsamında da 9. Dönem eğitimleri tamamlanmıştır. Bu eğitimlere katılan kişi sayısı da yıllar itibariyle şu şekildedir.

* Türkiye Katılım Bankaları Birliği iş birliği çerçevesinde, İşletme Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Lisans ile Finans, Bankacılık ve Sigortacılık önlisans programlarındaki öğrencilerden not ortalamalarına göre seçilmiş olan 45 kişiye 20 saatlik yoğun bir sertifika eğitim programı düzenlenmiştir. 
Hititsem tarafından düzenlenen sertifika ve katılım belgeleri aşağıdaki grafikte yıllar itibariyle gösterilmiştir. 

* Yıllar itibariyle artarak devam eden katılım/sertifika belgeleri Hititsem’e olan talebin de arttığının bir göstergesi olmaktadır. Ayrıca 2014 yılında hem özel sektör hem de sivil toplum kuruluşları için düzenlenen eğitimlerin artmış olması sonucunda düzenlenen belgelerde önemli artışlar olmuştur. 
Hititsem’de düzenlenen eğitimlerin gruplandığında aşağıda gösterilen grafik elde edilmektedir.

Hititsem bir çok eğitimde olduğu gibi İngilizce eğitimlerinde de öncülük yapmaya devam etmektedir. Hititsem’de halen ABD uyruklu toplam 4 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Fulbright ve uzun süreli sözleşmeli olarak görev yapan öğretim elemanlarımız; Stacy D. Taylor, Zachary B.White, Gabriela E. Hochberg ve Hannah C. Arrighi görevlerine devam etmektedir. 
Hititsem’in akademik çalışmalara katkı sağlamak amacıyla Proofreading hizmeti artarak devam etmektedir. Üniversitemiz akademik personelinin uluslararası yayın sayısını artırmaya yönelik olarak düzenlenen bu faaliyette, akademik personellerimiz tarafından yazılmış olan bilimsel çalışmalar ABD uyruklu öğretim elemanlarımızca hem ifade hataları hem de İngilizce yazım kuralları açısından son okumaları yapılarak kontrol edilmekte ve gerekli düzeltmeleri yapılmaktadır.  

Merkez bünyesinde gerçekleştirilecek tüm çalışmalar ile güncel haber ve duyurulara, Merkezimizin güncellenmiş  web sayfası olan www.hititsem.hitit.edu.tr adresinden veya 0 364 222 10 00 nolu telefondan ulaşılabilmektedir. 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube