Yayınlanma Tarihi: 23 Ekim 2016 Pazar

Üniversitemiz ile KÜMAŞ A.Ş. Arasında Ortak Proje Anlaşması İmzalandı

Üniversitemiz ile sinter manyezit ve bazik-asidik refrakter malzeme üretimi ile dünyada bilinen bir marka olan KÜMAŞ A.Ş. arasında “Yönetim Danışmanlığı Sözleşmesi Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Teknik Danışmanlık Hizmeti” sözleşmesi imzalandı. 

Anlaşma kapsamında, KÜMAŞ Manyezit San. A.Ş’nin Alev Geciktirici olarak geliştirdiği ürünlerden,  Kompozit levhaların hem üretiminde hem de kullanım aşamasında karşılaşılan sorunların incelenmesi, Ar-Ge kapsamında sorunların giderilmesi amaçlanmaktadır. 

Bu bağlamda ihtiyaç duyulan Ar-Ge faaliyetlerinin ve analizlerin Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulamam ve Araştırma Merkezi’nde (HÜBTUAM) yapılmasına karar verilmiş olup proje süresince HÜBTUAM; Polimer Analiz teknikleri, Isısal Analiz ve Yüzey Analiz teknikleri, Mekanik Analiz teknikleri ve Mikroskobik Analiz tekniklerinde çözüm ortağı olarak yer almaktadır. Bununla birlikte KÜMAŞ A.Ş’ye proje kapsamında akademik danışmanlık desteği de sağlanmaktadır. 

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında oldukça önemli olan anlaşma, projenin başarı ile sonlandırılması durumunda benzer sürdürülebilir işbirliklerinin Üniversitemiz ve bölgemiz başta olmak ülkemiz için örnek oluşturması bakımından da önemli bir anlam taşımaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube