Yayınlanma Tarihi: 04 Ekim 2016 Salı

Prof. Dr. Çınaroğlu’ndan Rektörümüze Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı Alacahöyük Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu makamında ziyaret etti.  

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, görüşmede Hitit Barajı hakkında değerlendirmelerde bulunarak birlikte yapılabilecek çalışmalara ilişkin fikir alışverişlerinde bulundular.

Anadolu’nun en eski barajı olarak değerlendirilen Hitit Barajı çevresinde Arkeopark peyzaj çalışmasının tamamlanmasıyla önemli bir değerin turizme kazandırılacak olmasının memnuniyet verici olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Hitit Üniversitesi olarak asıl amacımız eğitim faaliyetlerinin yanı sıra ilimizin her anlamda gelişimine ve büyümesine katkı sağlamak. Bu anlamda ülkemizin köklü tarihi ve zengin kültürüyle uygarlık tarihinde önemli yeri olan Çorum’un turizm yönünden daha fazla tanıtılması konusunda ciddi katkılar sağlayacak olan çalışmalar gerçekleştirdik. İnanıyorum ki ilerleyen dönemlerde faaliyete geçecek olan Turizm Fakültemiz, ilimizin daha fazla tanıtılması konusunda önemli bir hızlandırıcı rol oynayacaktır” diye konuştu.

Tarihi mimarisi ve özgün somut-soyut değerleriyle önemli bir kültürel çekiciliği olan ilimizin her yıl gerek yerli gerekse dünyanın dört bir yanından yabancı ziyaretçiyi ağırladığını vurgulayan Alacahöyük Kazı Alanı Başkanı Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, Anadolu’nun en eski barajlarından Hitit Barajı’na ilişkin yapılabilecek çalışmalara, projelere ve iş birliklerine açık olduklarını ifade ederek ilimiz adına bu tür çalışmaları yapmanın büyük bir zevk ve gurur olduğunu sözlerine ekledi. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube