Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İnşaat Mühendisleri Odası yeni seçilen Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade eden İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Kılıç, ilimiz ve üniversitemiz adına yapılan çalışma ve gelişimleri yakından takip ettiklerini belirterek Üniversitemizin her yönüyle ilimize örnek teşkil ettiğini vurguladı. Üniversitenin her alanda olduğu gibi fiziki anlamda da çok büyük hizmetler verdiğine, kampüs alanında yapılan ve yapım süreci devam eden inşaatların son derece modern ve sağlam binalar olduğuna değinen İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Kılıç, özellikle en üst seviyelerden biri olan C40 seviyesinde beton kullanılmasının çok önemli bir ayrıntı olduğunu söyleyerek deprem kuşağında olmayan Avrupa’da bile C30 seviyesinde kullanılan bu malzemenin kullanılmasının öneminin büyüklüğünden bahsetti. Özgür Kılıç, bu bağlamda ilimiz ve Üniversitemiz adına sevindirici gelişmelerin olduğunu kaydederek Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a başarı ve özverilerinden ötürü teşekkürlerini iletti.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitemizin gelişim ve çalışmalarına ilişkin kısaca bilgi vererek öğrenci sayımızın 18 bine yaklaştığını, akademik ve idari personelimizin de 1000’in üzerine çıkarak büyük bir Hitit Ailesi haline geldiğini; bunun tesadüfi değil, yapılan çalışmalar ve gayretler sonucuyla elde edildiğini ifade ederek sadece bu gelişimin nicel değil, nitel anlamda da olduğunu, verilen eğitimin kalitesi sonucu elde edilen ulusal ve uluslararası sıralamalarda başarı grafiğinin yükselişinin hızla devam ettiğinin bunun göstergelerinden sadece biri olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Alkan, fiziki anlamda gelişimimizin de süratle devam ettiği bilgisini de vererek içerisinde yaklaşık 4600 kişinin eğitim göreceği İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2040 kişinin eğitim alacağı İlahiyat Fakültesi, spor müsabakaları yapılırken yaklaşık 1500 kişinin içinde bulunacağı Kapalı Spor Salonu ve 3100 kişinin aynı anda yemek yiyeceği yemekhane inşaatlarında sadece kullanıma dönük gereksinimler dikkate alınmadığını, bunlara ek olarak 2. derece deprem kuşağında yer alan ilimizin bu özelliği çerçevesinde Üniversitemiz inşaat projelerinde deprem gerçekliğinin de dikkate alınarak yapıldığını kaydetti.
Diğer yandan Üniversitemiz yapılarında kullanılan beton sınıfının C40 düzeyinde olduğu bilgisini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, önemli olanın laboratuvar test sonuçlarının değil, yerindeki betonun dayanımı olduğunu ifade ederek bu amaçla Üniversitemiz inşaatlarının yapı denetiminde, zaman zaman yerindeki dayanımların kontrol edildiğini, projedeki dayanımı sağladığının görüldüğünü açıkladı. Kampüs inşaatlarımızda en üst düzeyde kaliteli malzemelerin kullanıldığını ifade ederek Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “Üniversitemiz yapılarının ülkemizin en sağlam yapıları olduğunu söylemekten gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
Aynı zamanda Prof. Dr. Alkan, kısa zaman önce Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Üniversitemiz Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) arasında Yetkilendirme Ön Sözleşmesinin imzalandığını ve bu sözleşme kapsamında Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Betoncu ve İnşaat İşçisi Seviyelerinde Ulusal Yeterlilik Seviyesinde gerekli sınavların geçilmesinin ardından bahsedilen alanlarına ilişkin sertifikalara sahip olunacağının bilgisini de paylaştı.
Üniversitemiz ve Çorum İnşaat Mühendisleri Odası ortaklığında 2 Kasım 2016 tarihinde düzenlenecek “Beton Yollar Uygulamaları” paneli hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.
Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İnşaat Mühendisleri Odasının yeni seçilen Yönetim Kuruluna başarılarının devamını diledi.