Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2016 Pazar

2016 - ALES Sonbahar Dönemi Sınavı Yapıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nca (ÖSYM) yapılan 2016 Sonbahar Dönemi - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ( 2016-ALES ), 18 Aralık 2016 Pazar günü 81 il merkezi ile birlikte ilimizde yaklaşık 1.100 adayın katılımı ile gerçekleştirildi.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES );

  • 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, 
  • Ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, 
  • Yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

Sınavda alınan puanlar, istenildiğinde yukarıda sayılan amaçlar için ilgili kurumlara adaylar tarafından verilecektir.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.


ÇORUM SINAV KOORDİNATÖRLÜĞÜ  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube