Yayınlanma Tarihi: 27 Aralık 2016 Salı

Üniversitemizden Büyük Başarı

Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi öğrencileri Eyüp Bayazit ve Mustafa Serdar, Çorum TGB Teknokent’te kurdukları ilk öğrenci firmasıyla bir ilke imza attılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Teknokent Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş’ın yakından ilgilenip destek verdiği genç mühendisler, ismini ASİST BM4 olarak belirledikleri şut makinasının tasarım ve yazılımını uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda tamamladılar.

Yazılım ve tasarımı tamamen kendilerine ait olan basketbol şut makinasını tamamlayan gençler, yüz tanıma sistemi ile oyuncuyu takip edebilen şut makinası geliştirdi ve böylece rakiplerini geride bırakmayı başardı.

ABD'de tek firma tarafından üretilen basketbol şut makinasını; inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla tamamen millileştiren öğrencilerimiz, ABD’de üretilen markada olmayan yüz tanıma, performans ölçme ve raporlama sistemleriyle basketbol şut makinasına Türk damgasını vurdu.

Projesi tamamlanan ilk ürünlerinin patentini alan genç ve başarılı mühendislerimizin özellikle profesyonel takımlar başta olmak üzere, alt yapıya önem veren tüm kulüplerin ekipmanında bulunması tercih edilen otomatik şut makinası, sporcuların şut kabiliyetlerini artırmada kanıtlanmış bir başarıya sahiptir. 

Genç mühendislerimizin geliştirdiği ASİST BM4; oyuncu takip, forma tanıma sistemi gibi teknolojik üstünlüklerin yanı sıra, oyuncu odaklı antrenman sistemini de teknolojiyle buluşturuyor. Yapılan çalışmanın tüm istatistik bilgileri ve sporcunun antrenman karnesini tutan yazılımla birlikte verilerini depolayıp internet üzerinden antrenörü bilgilendirebilmektedir.  Bu bakımdan ASİST BM4, kendine özel yazılımı ile tamamı milli olan bir ürün olarak Türkiye'nin gurur veren markalar arasına adını yazdırmayı hedeflemektedir. 

Aynı zamanda Üniversitemiz öğrencileri Eyüp Bayazit ve Mustafa Serdar konu ile ilgili açıklamalarda bulundu: “Hitit Üniversitesinde okumuş olmak bizlere çok kıymetli avantajlar ve ayrıcalıklar kazandırdı. Hitit Üniversitesini tercih etmekle çok doğru bir karar verdiğimizi bugün daha iyi görüyor ve algılıyoruz. Zira, elde ettiğimiz bir başarı varsa, bu başta Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve değerli hocalarımızın bizleri her türlü konuda desteklemesiyle oldu. Bizlere sundukları fırsatlarla kendimizi yetiştirmeye gayret ettik ve bugün de bize verilen emeklerin karşılığı olarak üretim yapmak ve ülkemize tamamı Türk mühendislerine ait ürünler üretmeyi kendimize bir vazife sayıyoruz.”

ASİST BM4 isimli makine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının tekno-girişim sermaye desteği programı çerçevesinde yapılmış olup Ağustos ayı içerisinde Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığından başarı onayı alarak başarıyla tamamlamıştır.

Hatırlanacağı üzere daha önce Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü, Çorum ziyaretinde genç mühendisleri başarılarından dolayı kutlamıştı.

Hitit Üniversitesi olarak bizler de öğrencilerimizin başarılarından dolayı kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.



Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube