Yayınlanma Tarihi: 04 Aralık 2016 Pazar

Rektörümüz İlim Yayma Cemiyeti Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İlim Yayma Cemiyeti (İYC) Çorum Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İYC Çorum Şubesi Onursal Başkanı Aydın Hoşbaş, İYC Çorum Şube Müdürü Faruk Özyılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti öğrenci yurdunda kalan öğrencilerle Meslek Yüksekokulu kampüsümüzde düzenlenen programda bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Üniversitemiz ile İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi arasında güçlü bir işbirliğinin oluşturulduğunu ve güzel çalışmalara imza atıldığını ifade ederek “Siz değerli öğrencilerle İlim Yayma Cemiyeti büyük bir şemsiye. Onun altında bulunmanızdan dolayı son derece gurur duymalısınız” dedi. Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine değinen Av. Karadağ, günümüzde insanların aynı anda onlarca STK’nın içerisinde yer aldığını ve STK’ların insanların yetişmesinde önemli katkılar sağladığını belirterek “Bugünleriniz gerçekten çok önemli Bugünler sizleri yetiştirecek günler. İmkanlarımızın tamamını sizlere seferber etmeye çalışıyoruz. Hem üniversite hayatında hem de sosyal hayatınızda kendinizi yetiştirmek için gayret edin” dedi.

Üniversitemizin şehirle bütünleştiğini ve kapılarını toplumun tüm kesimlerine açtığını ifade eden Av. Karadağ, ilimizin gelişmesi ve büyümesi için Hitit Üniversitesi’nin tüm hızıyla çalışmalarına devam ettiğini belirterek bu konudaki gayretlerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti. Konuşmasının sonunda öğrencilere her alanda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini yineleyen Av. Karadağ, “Basamak basamak yukarı doğru çıktığınızı fark edeceksiniz. Fark yaratmak istiyorsanız her açıdan donanımlı bireyler olmalısınız” dedi.

Öğrencilik yıllarından bu yana İlim Yayma Cemiyeti ile bir gönül bağı olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, üniversitelerin bulundukları şehirle bütünleşerek bölgesine, şehrine, insanlara katkı sağlaması gerektiğini ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği bu konsept çerçevesinde her şehre en az bir üniversite kurulduğunun altını çizerek “Gerçekten yükümüz ağır ve çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

“Şuanda oldukça zor bir dönemden geçiyoruz. 15 Temmuz’da yapılan tamamen İslam’a, İslam Ümmetine karşı yapılan bir hareketti. Emin olun ki Türkiye Müslüman ülkeler için çok önemli bir yere sahip. Türkiye dışında Osmanlı ruhu ile hareket edebilecek olan ve sadece Türkleri değil Müslümanları bir araya getirecek başka bir güç yok” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, yerli ve milli olmanın altını çizerek “Geçekten yükümüz çok ağır. Çünkü siz böyle bir ocaktasınız. Yükümlülüğünüz ve sorumluluğunuz var. Cumhurbaşkanımız ve bu ülkenin yönetiminde olan insanlar sizlerin bulunduğunuz yerlerden gelen insanlar. O yüzden yükünüz bir kat daha ağır. ‘Kim var denilince sağına ve soluna bakmadan ben var diyen bir gençlik’ düsturuyla hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Ülkemizin gençlere olan ihtiyacının şu günlerde daha çok arttığını ve çalışmalarda yerliliğe ve milliliğe vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, “Siz gençlere çok iş düşüyor.  ‘Ak sütün içindeki ak kılı ayırt edecek bir gençlik’ ifadesindeki gibi hareket etmelisiniz. Bunu da feraset sahibi olarak yapabilirsiniz” diyerek gençlerimizin her alanda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini vurguladı. 

İlim Yayma Cemiyeti Onursal Başkanı Aydın Hoşbaş da Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalarla her anlamda ilimizin gelişmesine katkı sağladığını ifade ederek bu konuda elde edilen başarılardan dolayı başta Rektörümüz Prof. Dr. Alkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. ‘Feraset’ konusunda öğrencilere nasihatlerde bulunan Hoşbaş, bu konuda uyanık olmamız gerektiğini belirtti. 

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube