Yayınlanma Tarihi: 07 Aralık 2016 Çarşamba

Milletvekili Kurt ve AK Parti İl Başkanı Av. Karadağ Rektörümüzü Ziyaret Etti

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ile birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (HÜBTUAM) bünyesinde devam eden projelere ilişkin görüşmelerde bulunuldu. 

Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaların üniversite-sanayi-tarım işbirliğine ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğini ve bölgemizin kalkınmasına büyük ölçüde katma değer sağladığını belirten AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Rektörümüzün göreve geldiği günden beri birçok ortak çalışmayı birlikte gerçekleştirdiklerini, bundan sonrasında da ortak çalışmalarının devam edeceğine inandığını vurguladı.

Üniversitemizin toplumun her kesimine kapılarını açtığını ve ilimizin tüm paydaşlarıyla yakın işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da tüm insanlığa fayda sağlamak ve ilimizin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Hitit Üniversitesi’nin tüm hızıyla çalışmalarına devam ettiğini belirterek bu konudaki gayretlerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise ilimizin sanayi ve Ar-Ge bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek toplumların gelişmesinde üniversitelerin vazgeçilmez bir unsur olduğu düsturuyla hareket eden Üniversitemizin,  başta bulunduğumuz bölge ve ülke olmak üzere tüm insanlığa yarar sağlama düşüncesiyle başlatmış olduğu çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü vurguladı.

Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurarken amaçlarının Çorum’a ve bölgeye hizmet etmek olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, merkezin sadece üniversitenin kendi testlerini, deneylerimizi yapacakları mekanlar değil olabildiğince STK’larla, kamu kurumlarıyla, sektörle işbirliğine vesile olacak, katma değer sağlayacak yöntemin ara yüzü olmasını arzu ettiklerini belirtti.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube