Yayınlanma Tarihi: 08 Aralık 2016 Perşembe

Rektörümüzden Çorum Milletvekillerimize Teşekkür Ziyareti

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekillerimiz; TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u makamlarında ziyaret etti. 

İlk olarak Çorum Milletvekilimiz TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya yapılan ziyarette  Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemiz ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunarak Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum Milletvekilimiz Salim Uslu’nun yakın zamanda Üniversitemiz Kütüphanesine bağışta bulunduğu değerli kitapların Üniversitemiz Kütüphanesi raflarında yer almış aldığını ve gönderilen eserlerin akademisyenlerimiz ile öğrencilerimizin istifadesine sunulduğu bilgisini vererek teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, her geçen gün daha da büyümekte olan Üniversitemiz için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrasında da imkânlar dahilinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’ın çalışmalarından ötürü teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Üniversitemiz hakkında karşılıklı istişarenin yapıldığı ziyarette Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’a, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Toprak Analiz Laboratuvarının oluşturulma sürecindeki destekleri başta olmak üzere, Ziraat Mühendisi olması hasebiyle de laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalarla yakından ilgilenerek verdiği büyük katkılardan ötürü teşekkür etti. Prof. Dr. Alkan,  ilimiz ve bölgemiz için faaliyet gösteren Laboratuvarın, toprak analiz sonuçlarının faydalı, verimli bir şekilde olumlu geri dönüşleri olmasının sevincini yaşadıklarını söyleyerek Üniversitemize sağladığı her tür destekten dolayı teşekkür etti. Üniversitemiz bünyesinde Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin de kurulduğu bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitemizin mevcut potansiyelini ilimizin her anlamda gelişimine katkı sağlamak adına merkezlerin oluşturulduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu bildirerek Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın özverili ve gayretli çalışmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Çorum Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan, İlimiz çiftçileri için faaliyet gösteren Laboratuvarda bu zamana kadar çevre illere analiz için gönderilen numunelerin artık Üniversitemiz bünyesinde yer alan laboratuvarda yapılmasının mutluluk verici olduğunu  belirtti. Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine devam eden Ceylan, bu ve benzeri merkezlerin Üniversitemizde yer almasının ilimiz ve bölgemiz için büyük önem arz ettiğini ifade ederek teknoloji, üniversite, sanayi ve kalkınma arasındaki bağlantılara dikkat çekti ve Üniversitemizin gelişmesi adına her türlü katkı sağlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a yapılan ziyarette ise sağlık konusunda Üniversitemiz ile genel bir bilgilendirme yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimiyle bulunduğu coğrafyaya en fazla fayda sağlamak amacıyla her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olmaya gayret ettiklerini ifade ederek Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile birlikte yapmış olduğu Ar-Ge çalışmalarındaki desteklerinden ve ilimiz açısından büyük önem arz eden, sadece Çorum’a değil, tüm bölgeye hizmet verecek Üniversitemizin seçkin laboratuvarlara kavuşmasına verdiği katkılardan ötürü çok teşekkür etti ve ekledi: “İlimiz,  sanayi ve Ar-Ge bakımından büyük bir potansiyele sahip olmakla birlikte toplumların gelişmesinde üniversitelerin vazgeçilmez bir unsur olduğu düsturuyla hareket eden Üniversitemiz,  başta bulunduğumuz bölge ve ülke olmak üzere tüm insanlığa yarar sağlama düşüncesiyle başlatmış olduğu çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a Mühendislik Fakültemizdeki ortak çalışmalarının yanı sıra sağlık alanındaki pek çok projeyi de Üniversitemiz ile birlikte ilimize kazandırmasından dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”    

Kendisinin de yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü önemli bir Ar-Ge projesi olduğunu ifade eden AK Parti Çorum Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, gerçekleştirilen çalışmaların hem üniversite-sanayi-tarım iş birliğine ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğini hem de bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Üniversitemizin yapmış olduğu çalışmalarla ilimize ve bölgemize önemli katkılar sağladığının da altını çizen Kurt, Rektörümüzün göreve geldiği günden beri birçok ortak çalışmayı birlikte gerçekleştirdiklerini, bundan sonrasında da ortak çalışmalarının devam edeceğine inandığını vurguladı.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube