Yayınlanma Tarihi: 11 Şubat 2016 Perşembe

Teknokent Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Teknokent Yönetim Kurulu Toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdare Genel  Sekreteri Ömer Arslan, Çorum Teknokent AŞ Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, Karadayı Makine Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karadayı, Ece Banyo AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Onur, Çorum Organize Sanayi Bölgesi Müdürü (OSB) Yaşar Şahin katıldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, şu an itibarıyla Teknokent’in yaklaşık %20’lik alanın kullanıldığını, bünyesinde 5 şirketin aktif olarak çalıştığını, 9 şirketin de sıra beklediğini ve bu şirketlerin başlamasıyla da kullanım kapasitesinin %60’a ulaşacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknokent’in yeni kurulan bir şirket olmasına rağmen oldukça iyi bir girişim olduğunu ve kısa bir süre içerisinde de büyük potansiyele sahip olan Teknokentimizin tamamının  AR-GE faaliyetlerini yapmak isteyen firmalarla kullanılacağını ifade ederek ilimizdeki ve bölgemizdeki firmaları Teknokent’te yer almaya davet etti.

Aynı zamanda Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesini, ilimizde ve bölgemizde faaliyet gösteren şirketlere AR-GE kültürünün kazandırılmasını ve böylece bu şirketlerin rekabet yeteneklerinin arttırılmasını, yeni şirketlerinin kurulmasını ya da küçük şirketlerin birleşerek büyümesini sağlamak amacıyla kurulan Çorum Teknokent AŞ’ye başvuruların  artarak devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, bu olumlu ve vizyon sahibi ortam içerisinde Teknokent AŞ olarak hedeflerimizin ilimizde ve bölgemizde farklı başarı hikayelerine sahip şirketlerin ileri teknoloji amaçlı AR-GE fikirlerine teknik ve idari olarak destek vermek, ergonomik ve konforlu bir çalışma alanı oluşturmak, mevcut ve muhtemel AR-GE projelerinin hayata geçirilmesi için finansal destek seçenekleri belirlemek ve pazara açılma kapsamında destek sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

Pek çok avantaja sahip olan Çorum Teknokentimiz hakkında bilgi ve başvuru koşullarına http://www.corumteknokent.org/ adresinden ulaşılabilirsiniz.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube