Yayınlanma Tarihi: 16 Şubat 2016 Salı

Rektörümüzden Amasya Üniversitesi’ne Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bıyık, Prof. Dr. Nurcan Baykam, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Çırak ile birlikte Amasya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

İlk olarak Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ı makamında ziyaret eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Amasya Üniversitesi gibi yeni kurulan bölge üniversitelerinin güçlü yanlarını bir araya getirerek hareket etmenin önemini ve yararlı olduğunu vurgulayarak 1974 yılında Eğitim Enstitüsü ile temeli atılan ve 42 yıllık geçmişe sahip olan Amasya Üniversitesi’nin tecrübesinden yararlanılarak oluşturulan işbirliği neticesinde 2 yıl içerisinde 1000’e yakın öğrencimizin formasyon eğitimi aldığını/almaya devam ettiğini belirtti.  

Üniversitelerin güçlü taraflarının bir araya getirilmesinin ve birbirine vereceği katkının büyük önem arz ettiğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, bu çerçevede iki üniversite arasında ortak lisansüstü çalışmalarının yürütülmekte olduğunu ve bundan sonra da bu tür işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Alkan, bu kapsamda Türk Dili ve Edebiyatı Ortak Yüksek Lisans Programı’nın açılması için çalışmalara başlandığını sözlerine ekledi.

Amasya Üniversitesi’nin pek çok alanda olduğu gibi uzaktan eğitim konusunda da atılımlar yaptığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, teknolojinin gelişimine bağlı olarak eğitim sistemlerinin de değiştiğini ve bu anlamda insanların mekandan bağımsız olarak eğitim alarak kişisel gelişimlerini sürdürebilmeleri adına kurulan uzaktan eğitim merkezlerinin oldukça önemli olduğunu dile getirdi.  

Üniversitemizin Amasya Üniversitesi ile en başından bu yana işbirliği içerisinde hareket ettiğini ve Amasya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alkan, 5 yıllık süre içerisinde Amasya’da başarılı projelere imza atıldığının altını çizerek sözlerini “Elde edilen başarı tablosunda Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay’ın ve ekibinin muazzam katkı ve destekleri var. Yapılan çalışmalar güçlü Amasya, güçlü Çorum, güçlü Türkiye demektir. İki üniversite arasından yakalanan sinerji ile bölgesel olarak da büyük kalkınmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum” şeklinde devam ettirdi. Rektör Prof. Dr. Alkan, oluşturulan işbirliği çerçevesinde vermiş olduğu destekler ve sağlamış olduğu katkılardan dolayı başta Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek ortak çalışmaların bundan sonra da artarak devam etmesini temenni etti.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da “Amasya Üniversitesi ve Üniversitemizin yükseköğretim serüvenleri, hitap ettikleri öğrenci kitlesi, illerimizin kurulmuş olduğu bölgedeki sosyo-kültürel ekonomik yapı hemen hemen bir birleriyle özdeş konumdadır. Dolayısıyla özellikle istihdama yönelik programlar açarken şehrimizin, bölgemizin ihtiyaç duyduğu komşu üniversitelerimizle işbirliği içerisinde sanayici ve iş dünyasının istediği istihdam odaklı programlar açmak gayreti içerisindeyiz” diyerek bu konuda Hitit Üniversitesi ve bölgemizdeki diğer üniversitelerle karşılıklı istişareleri ve görüş alış-verişlerini önemsediklerini dile getirdi. İlgili programlardaki hocaların belli dönemlerde bir araya geldiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, “Bu kapsamda Hitit Üniversitesiyle geçmişte Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği başta olmak üzere ortak lisansüstü programları hayata geçirdik. Kısa bir dönem sonra da yükseköğrenim kurumunun onayının gerçekleşmesiyle de Türk Dili ve Edebiyatı alanında lisansüstü programı hayata geçireceğiz” dedi.

Her iki üniversitenin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra araştırma geliştirme faaliyetlerini de odağına aldığını belirten Rektör Prof. Dr. Orbay, özellikle temel bilimlerdeki ve sağlık bilimlerindeki öğretim elemanlarının işbirliği yaparak ortak projeler ve ortak laboratuvar kullanımı noktasında da kısa süre içerisinde önemli bir katma değerin ortaya çıkacağına inandığını vurgulayarak “Türk yükseköğretimini bir noktadan değil de bütüncül olarak düşünmek gerekiyor. Bu bağlamda her üniversitemizin farklı bir misyonu ve vizyonla hareket etmesi doğaldır, ancak bu süreç içerisinde rekabetten öte ortak işbirliği Türk yükseköğretimini önemli noktalara taşıyacaktır. Bu noktada da Hitit Üniversitesi ile başta Rektörümüz olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıyla üniversitemizle eşgüdümlü çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, beraberindeki heyet ile birlikte akademik birimler ile yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundular.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube