Yayınlanma Tarihi: 11 Mart 2016 Cuma

2016-YGS Bilgilendirme Toplantıları Yapıldı

13 Mart 2016 Pazar günü saat 10:00 başlayıp 160 dakika süreyle uygulanacak olan 2016- Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (2016-YGS) hak ve adalet ölçüsüne göre daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla İl Sınav Koordinatörlüğümüzce, bu sınavda görev alacak olan Bina Sınav Sorumluları (BSS), Bina Sınav Sorumlusu Yardımcıları (BSSY) ve Bina Yöneticilerine (BY) yönelik, daha önce yapılmış olan İl Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan karar ile ÖSYM Başkanlığı’nın eğitim programı ve takvimi kapsamında 2016-Yükseköğretime Geçiş Sınavında yapılan değişiklikler ve bu sınavın uygulanmasına yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmaktadır.

Bu çerçevede yapılan eğitim ve bilgilendirme toplantılarının ilki, 10 Mart 2016 Perşembe günü, sınav yapılacak olan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Okul Müdür/Müdür Yardımcıları ve İl Jandarma Komutanlığı temsilcilerinin katılımı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi. Bu toplantıların ikincisi ise sınavda görev alan Bina Sınav Sorumluları (BSS), Bina Sınav Sorumlusu Yardımcıları (BSSY) ve Bina Yöneticilerinin (BY) katılımları ile 11 Mart 2016 Cuma günü Hitit Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu her iki toplantıda da sınav öncesi, sınav anı ve sınav sonrasında sınavı etkileyebilecek her türlü duruma karşılık alınması gereken önlem/tedbirler ile adaylara huzur ve güven içerisinde bir sınav ortamı sağlanması yönünde yapılası gereken işlemler hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplantılarda ayrıca, sınava giren adayların bir hak kaybına uğramamaları ve sınavın hatasız olarak uygulanabilmesi için adayların kurallara mutlaka uymaları ve sınavın her aşamasında görev alan tüm personelin görevlerini kusursuz olarak yapmaları gerektiği vurgulandı.

2016-YGS Eğitim Sunusuna ulaşmak için tıklayınız.

2016-YGS Görevli Animasyon Filmine ulaşmak için tıklayınız.