Yayınlanma Tarihi: 16 Mart 2016 Çarşamba

Üniversitemizden Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna Ziyaret

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, kısa bir süre önce göreve başlayan Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Taner Sarak ve Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kürşat Derici ile birlikte gerçekleşen ziyarette, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Üniversitemiz arasında yapılacak olası iş birlikleri ele alındı. 

Ziyarette, Rektör Prof. Dr. Alkan Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜBTUAM) işleyişi ve teknik donanımı hakkında bilgi paylaşımında bulunarak ilimiz açısından büyük önem arz eden ve sadece Çorum’a değil, tüm bölgeye hizmet verecek Üniversitemizin seçkin laboratuvarlara kavuştuğunu, bu laboratuvarımızda yer alan son teknolojiye sahip donanım ve cihazlara sahip bu laboratuvarımız aracılığıyla iş birlikleri ve ortak çalışmalar yapmak istediklerini ifade etti. HÜBTUAM’ın dinamik ve nitelikli personeli, modern altyapı ve laboratuvar olanaklarıyla üniversite-sektör iş birliğini sağlamak adına da önemli bir rol oynayacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB)-Teknokentimizin de tamamlanan modern binasıyla faaliyete başladığını dile getirdi. Aynı zamanda, Rektör Prof. Dr. Alkan, Teknokent’te üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde akademisyenlerimizle iş dünyasını bir araya getirerek güçlü bir üniversite-sektör iş birliğinin oluşturulmasının hedeflendiği belirterek Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuyla da Üniversitemizin olası iş birliklerine açık olduğunu ifade etti. HÜBTUAM’ın fiziki altyapısı, işleyişi ve yapılmak istenen testlerde izlenecek yollar hakkında da bilgiler verildi.

Ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu belirten Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, ikili iş birliklerine her zaman açık olduklarını, ortak yapılabilecek çalışmalar ve projelere destek verebileceklerini dile getirdi. Üniversitemizin gelişimini yakından ve ilgiyle takip ettiklerini de ifade eden Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube