Yayınlanma Tarihi: 02 Mart 2016 Çarşamba

Üniversitemiz Bisiklet Kullanımını Teşvik Ediyor

Üniversitelerin topluma her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket eden Üniversitemiz, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de büyük önem vermektedir.

Bu çerçevede; Üniversitemize Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında fiziksel aktivitelere katılımın teşvik edilmesi ve Üniversitemiz bünyesinde fiziksel aktivite imkânlarının geliştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Üniversitemize verilen bisikletler; birimlerimizin uygun yerlerine Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi Programı tarafından üretilen bisiklet rampalarına yerleştirilerek öğrencilerimizin kullanımına sunuldu. Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemize bu bisikletlerin hibe edilmesinde emeği geçen İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış’a teşekkür etti.

İlk etapta Rektörlük, Mühendislik Fakültesi, Beden Eğitimi ve Yüksekokulu ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu’nda kullanılmaya başlanan bisikletler diğer birimlerimizde de yakın zamanda benzer şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır.

Bunların yanı sıra Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü’nde Bisiklet dersi seçmeli olarak verilmekte olup doğa sporlarını tanıtmak, doğa ve çevre bilinci oluşturmak/geliştirmek, alternatif ulaşım araçları hakkında farkındalık yaratmak, bisiklet sporu hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve teknik konularda eğitimlerini sağlayarak bisiklet sporuna katkıda bulunmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. 

Aynı zamanda Üniversitemizde kurulan Bisiklet ve Doğa Topluluğu ile de öğrencilerimize; bisiklet ve bisiklet sporunu sevdirmek, korumak ve geliştirmek için çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi hedeflenmektedir. 



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube