Yayınlanma Tarihi: 20 Mart 2016 Pazar

Üniversitemiz ile Ahlatçı Altın AŞ Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz İskilip Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü öğrencilerinin Ahlatçı Altın AŞ bünyesinde yer alan atölyelerde uygulamalı eğitimlerini alabilmelerine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz ile Ahlatçı Altın AŞ arasından imzalanan protokol gereği Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nden 24 öğrencimiz Ahlatçı Altın AŞ’nin imalat bölümünde eğitimlerinin önemli bir kısmını uygulamalı olarak alabileceklerdir.

Gerçekleştirilen protokol imza töreni sonrasında açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversitemizin sadece eğitim faaliyetlerini değil ilimize katma değer sağlamak anlayışını da takip ettiklerini ifade ederek bu anlamda Çorum sanayisinin gelişimine katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Ahlatçı Altın AŞ ile imzalanan bu protokolün üniversite-sanayi işbirliğinin en somut adımlarından biri olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Alkan, 2011 yılında 99 olan bölüm sayısının şuanda 200’e yaklaştığını, Üniversitemizdeki yeni bölümlerin açılmasında genel stratejilerinin istihdam odaklı ve özellikle ilimizin ihtiyaç duyduğu alanlarda olmasını ön plana çıkardıklarının altını çizdi.

Bu çerçevede ilk yaklaşımın 2011 yılında ÇTSO’nun meclis toplantısında sanayicilerimize yaptığı çağrıya ilk olumlu dönüşü hemen ertesi gün Ahmet Ahlatçı’nın yaptığını ve bu kapsamda da Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü’nü İskilip Meslek Yüksekokulu’na açtıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan, “Bu vesileyle sanayicilerimize bir kez daha çağrımızı yineliyoruz. Daha önce de çağrıda bulunmuştuk. İlimizin ihtiyaç duyduğu, istihdam edebileceğiniz bölümleri isteyin, bizde MYO’larımızda bunları açalım” dedi.

Rektör Prof. Dr. Alkan, bu konuda başlangıç oluşturulmasından dolayı ilimizin değerli işadamı Ahmet Ahlatçı ile çalışmalarından dolayı İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil’e ve Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarına teşekkür ederek Üniversitemizin ilimizde ortak işbirliği yapabilecek olan herkese kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Kuyumculuğu; sanatı değerlerle buluşturan ayrı bir sanat olarak nitelendiren Ahlatçı Altın AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı da kuyumculuğun her çağın mesleği olduğunu belirterek öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında bu değeri yaşatacak ve nesiller boyu devam ettirecek tasarımcı olacaklarına inandığını vurguladı.

Ahmet Ahlatcı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü öğrencilerinin tüm dönem boyunca mevcut işletmelerde ve yakın bir zamanda faaliyete geçecek olan Türkiye’nin 4. Dünyanın 62. büyük altın rafinerisinde uygulama eğitimlerini alabileceklerini ifade ederek bu konuda gerekli bilgi ve donanıma sahip tüm mezunları istihdam edebileceklerini sözlerine ekledi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube