Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2016 Perşembe

“Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans” Eğitimi Sertifikaları Törenle Dağıtıldı

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hititsem) ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) işbirliğinde düzenlenen “Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans” eğitimi tamamlanarak belge almaya hak kazanan öğrencilerin sertifika ve katılım belgeleri düzenlenen tören ile dağıtıldı. 

Sertifika dağıtım töreni öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret eden Türkiye Katılım Bankaları Birliği Temsilcisi Halis Çelenk, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldırım ve Hititsem Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı, eğitim süresinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Alkan’a bilgiler verdiler. 

12 - 20 Aralık 2015 tarihlerinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (SBMYO) binasında toplam 20 saat olarak düzenlenen eğitime Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden toplam 45 öğrenci katıldı. Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldırım tarafından verilen eğitim sonunda yapılan sınav sonucunda başarılı olan 24 öğrenci Sertifika alırken, 16 öğrenci de Katılım Belgesi almaya hak kazandı.

Sertifika dağıtım törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Temsilcisi Halis Çelenk, İskilip Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldırım ve Hititsem Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Düzenlenen programda selamlama konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, katılım bankacılığına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak tüm dünyada 2003 yılında 200 milyon dolar, 2014 yılında 2 trilyon dolarlık hacme sahip olan faizsiz finans sektörünün önümüzdeki yıllarda 3.4 trilyon dolarlık bir hacme ulaşmasının beklendiğini ifade etti. “Katılım Bankacılığı alanında eğitim alarak bu sertifikaları almanız çok önemli bir adım” diyerek öğrencilere önerilerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Alkan, eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği Temsilcisi Halis Çelenk de Türkiye’de katılım bankacılığı alanında açıklamalarda bulunarak şuanda bu sektörde 6 bankanın faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade ederek ülke ekonomisinde katılım bankacılığı için önemli bir potansiyelin mevcut olduğunu belirtti. Türkiye’de faizsiz bankacılık alanına olan ilgilin her geçen gün arttığını da sözlerine ekleyen Çelenk, öğrencilerimize başarılar diledi.

Program, eğitime katılan öğrencilerimize belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube